Haberler

"Türk Dünyası Medya Buluşmaları" sonuç bildirgesi - Vali Tuna -

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 27 ülkeden yaklaşık 260 medya çalışanının katıldığı, "Türk Dünyası Medya Buluşmaları" sona erdi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 27 ülkeden yaklaşık 260 medya çalışanının katıldığı, "Türk Dünyası Medya Buluşmaları" sona erdi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'ndeki etkinliğin kapanış töreninde yaptığı konuşmada, medya çalışanlarının bir araya gelmesinin halkların birleşmesi noktasında en önemli kazanımlardan olduğunu kaydetti.

Son dönemde yapılanların faydalarının gelecekte görüleceğini ifade eden Tuna, şöyle konuştu:

"Burada bir tarih yazıyoruz. Bunun sürekli olması gerekiyor. Kardeş medya ilişkisi oluşturulmalıdır. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği süresince 6 bin öğrenciyi Türk dünyasına gönderdik. Amacımız çocuklarımızın oraları görmesi, bize ait olan medeniyetleri ve kültür mirasımızı keşfetmeleri, ortak dostluklar geliştirmeleriydi. Kardeş okul kampanyaları düzenliyoruz. Uzak diyarlarda yaşayan insanlarımızı birbirine bağlıyoruz. Bu zamana kadar bize destek verenlere teşekkür ediyoruz."

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Kültürel ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Çokçevik ise Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak Türk dünyasını bir araya getirmeye çalışmalarını başarıyla sürdürdüğüne değinerek, etkinliklerin müzik ve medya çalışmalarıyla taçlandırıldığını vurguladı.

İMEF Genel Başkanı Nizamettin Bilici de Türkvizyon Şarkı Yarışması ve "Türk Dünyası Medya Buluşmaları"nda çakılan kıvılcımların dünyanın bir çok noktasında dostluk ve barış adına yanmayı bekleyen yürekleri ateşleyeceğini, sürekli büyüyen birliklerin oluşmasına vesile olacağını bildirdi.

TRT Avaz Koordinatörü Yüksel Değercan ise Eskişehir'in son bir yılda düzenlediği organizasyonlar 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olma unvanını gereğinden fazla hak ettiğini anlattı.

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçen Anadolu Ajansı'na (AA) teşekkür plaketi verildi. Vali Tuna, plaketi AA Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin'e takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title