Haberler

Tunus Tiyatro Grubunun Karadeniz Tiyatro Festivaline Katılımına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tunus’un tanınmış tiyatro ekibi El Teatro’un Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline katılımı sağlandı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Tunus'un tanınmış tiyatro ekibi El Teatro'un Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline katılımı sağlandı.

TİKA Tunus'un tanınmış tiyatro ekibi El Teatro'un yasemin devrimini konu edinen Sıfır Noktası isimli oyunlarını sergilemek üzere Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline katılımına destek verdi.

Tunus'un yanısıra Almanya, Fransa, Moldova, Macaristan, İtalya, Moğolistan, Gürcistan, Portekiz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya'dan tanınmış tiyatro grupları festivalde ulusal oyunlarını sergilediler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon'da düzenlenen Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivaline Tunus'un ünlü tiyatro ekibi El Teatro'nun katılımı TİKA tarafından sağlandı. 12 kişilik Tunus El Teatro Ekibi Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivalinde Yasemin Devriminin ruhunu ve birey-toplum üzerine etkilerini konu edinen 'Sıfır Noktası' isimli tiyatro oyununu sahneledi.

TİKA Tunus Program Koordinatörü Musa Gürbüz konu ile ilgili açıklamalarında, Yasemi Devrimi sonrası Tunus ve Türkiye arasında ikili kurumsal ilişkilerin her alanda ilerlediğini, Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali vesilesiyle TİKA olarak kültür alanında önemli bir etkinliğe daha destek vermekten ve kültürlerarası ilişkilerin gelişimine katkı sağlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti.

Tunus El Teatro Ekibi Direktörü Zeynep Farhat ise, tiyatro sanatçıları olarak Tunus'ta TİKA faaliyetlerini bildiklerini, festivale katılabilmek ve Sıfır Noktası isimli tiyatro oyunlarını Türkiye'de sergilemek için TİKA'ya başvurduklarını ve sağlanan anlamlı destekten dolayı Türkiye ve TİKA'ya müteşekkir olduklarını belirtti.

Tunus'ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karadeniz Almanya Türkiye Tunus Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title