Haberler

Tunceli'deki Hain Saldırı

Tunceli'deki hain saldırı sonucu şehit düşen komiser Cem Kerman'ın cenazesi, memleketi Edirne'de toprağa verildi.

Tunceli'deki hain saldırı sonucu şehit düşen komiser Cem Kerman'ın cenazesi, memleketi Edirne'de toprağa verildi.

Şehit Kerman'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik için Edirne Selimiye Devlet Hastanesi'nden alınarak, Asmalımescit Sokak'taki baba ocağına getirildi. Burada şehit komiserin tabutu, meslektaşlarının omuzlarında taşınarak, baba evinin önündeki masaya konuldu.

Bu sırada anne Gülsen, baba Ercan ve Amerika'da yaşayan ağabey Bilal Kerman ile şehit komiserin yakınları, göz yaşlarına hakim olamadı. Buradan alınan cenaze, cenaze aracıyla Edirne Valiliği'ndeki tören için valilik bahçesine getirildi.

Güçlükle ayakta duran şehit komiser Cem Kerman'ın ailesi, burada taziyeleri kabul etti. Atatürk işlemeli kravat takan baba Ercan Kerman, oğlunun en son okuduğu "polisce" adlı kitabı elinden düşürmedi.

Edirne Belediyesi bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Şehit Cem Kerman'ın öz geçmişinin okunmasının ardından, konuşan baba Ercan Kerman, konuşmasını "kahrolsun PKK şekline dönüştürmeyeceğini" söyleyerek sözlerine başladı.

Şehit babası, kendisinin de çok acılı olduğunu evladını kaybettiğini ama esas kaybedenin vatan olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Konuşmamı her zaman olduğu gibi biraz uyanma, bilgi ve ışık verebilmeyi acılı anımda bile ona vesile edeceğim. Cem'in devre arkadaşlarına hitap etmek istiyorum. Onlar son derece donanımlılar, örneğin Cem 3 yıldızlı bir dalgıç, bir oryantring sporcusuydu, zekiydi. Bu ülke geniş kitleleriyle güruh haline getirildiği, nereden gelip nereye gittiğini bilmediği ortamda donanımlı gençlere büyük görev düşüyor. En büyük görevleri ölmemek. Evladımı kaybettim ama esas kaybeden vatanımız. Bunu düşünmeye çalışılım. Halkımız, (bunu söylemek istemiyorum ama) şehit cenazelerinde duyarlı değil, bir dizide onun beğendiği kahraman öldüğünde oturup ağlıyor, ama şehit cenazesine duyarsız nereye gidiyoruz?

Bizler Türkleriz, Türk demek insan türünün koruyucularıdır. Atatürk Türk'ü böyle tarif etmiştir. Ne mutlu Türküm diyene... Atatürk bize bir yol çizdi, Türk insanının yüzünü batıya çevirdi. Bundan sonrasını iyi muhafaza etmeye çalışalım. O gençlere birinci görevlilerinin ölmemek olduğunu hatırlatıyorum. Hepsi donanımlı aydın gençler. "

Edirne Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı da Cumhuriyet'in bütünlüğüne kasteden vatan hainleriyle mücadelede bedeli ne olursa olsun, devletin güvenliği, yüce Türk Milleti'nin esenliği ve huzuru için kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

-"EVLADIMA EŞLİK EDECEĞİM"

Konuşmaların ardından Edirne Müftü Yardımcısı Yusuf Tuna'nın dua ettirmesinin ardından, şehit Kerman'ın cenazesi, Selimiye Camisi'ne götürüldü. Anne Gülsen Kerman, "yavruma eşlik edeceğim" diyerek valilik bahçesinden yaklaşık 1 buçuk kilometre uzaktaki camiye oğlunun cenazesinin taşındığı aracın arkasından yürüdü.

Kortej eşliğinde şehit cenazesinin camiye getirilişi sırasında cadde ve sokaklar adeta insan seliyle, teröre lanet okudu.

Şehitin cenazesi, Selimiye Camisi önünde polis meslektaşları tarafından alınarak, cami bahçesindeki masaya yerleştirildi. Güçlükle ayakta duran şehit anne ve babasına sağlık görevlileri ara ara müdahale etti.

Baba Ercan Kerman ile ağabey Bilal Kerman'ın şehit Cem Kerman'ın fotoğrafına bakışları, şehit annesi Gülsen Kerman'ın tabuta dokunuşları cenazeye katılanların yüreklerini dağladı.

Öğle namazı sonrası Edirne Müftü Vekili Yusuf Tuna'nın kıldırdığı cenaze namazı sonrası, şehit komiser Cem Kerman'ın naaşı, meslektaşları tarafından bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına kondu. Edirne Belediyesi bandosu eşliğindeki kortej Buçuktepe Mezarlığı'na kadar ilerledi.

Kortejin ilerleyişi sırasında binlerce vatandaş, 'Kahrolsun PKK, polise kalkan eller kırılsın, Edirne uyuma şehidine sahip çık, Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde slogan attı.

Şehit Cem Kerman'ın cenazesi sevenlerinin duası ve göz yaşları içinde toprağa verildi.

Cenazeye, şehit komiserin babası Ercan, annesi Gülsen, ağabeyi genetik mühendisi Bilal Kerman, sevenleri ve yakınları ile, Edirne Valisi Gökhan Sözer, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci ve on bine yakın Edirneli katıldı.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

title