Haberler

Tunceli'de Kılıçdaroğlu'na Saldırı Kınandı

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırı, memleketi Tunceli'de kınandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan yumruklu saldırı, memleketi Tunceli'de kınandı.

Parti farkı gözetmeden tüm Tuncelililerin tepki gösterdiği olay, CHP il ve ilçe örgütleri tarafından düzenlenen bir basın açıklamasıyla kınandı. Seyit Rıza Parkı'nda yapılan basın açıklamasına CHP'lilerin yanı sıra her partiden Tuncelililer destek verdi. Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydeden CHP Tunceli eski Belediye Başkanı Mazlum Arslan, "Bir sevincimiz, sayın genel başkanımıza ağır bir darp olmamasıdır. Temennimiz bu menfur olayı yapan şahsın bütün geçmişi, siyasi düşüncesiyle ortaya çıkarıp, yargıda gerekli ceza verilmesidir" dedi.

97 yaşındaki Selman Yeşildağ ise bu yaşına kadar böyle bir olay duymadığını dile getirerek, "Bir siyasi parti genel başkanını meclis kürsüsünde dövmek kabul edilemez bir şeydir" ifadesini kullandı.

YEĞENDEN AMCAYA DESTEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeğeni Hakan Kılıçdaroğlu, akrabası olarak, ailesi olarak TBMM'de, CHP Genel Başkanı'na yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını dile getirerek, "Hiçbir partinin başkanına yapılmasını tasvip etmediğimiz bir olaydır. Bu nedenle o şahsı ve yaptıranları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

CHP'li Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, bu saldırının bilinçli ve tertipli bir saldırı olduğuna inandığını kaydederek, "Dersim halkının kendi insanına sahip çıkmasını istiyorum" dedi.

Oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan eyleme destek vermek ve saldırıyı şiddetle kınamak amacıyla geldiklerini söyleyen Tunceli Sanayici ve İş Adamları Odası Başkanı Yusuf Cengiz, "Mecliste bulunan tüm siyasi parti liderleri gerçekten barış dili kullanmalıdırlar. Önümüzdeki dönemde de tüm ümidimiz, gerek mecliste gerekse de ülkede barışın sağlanmasıdır. Herkes kullandığı dile dikkat etmelidir" şeklinde konuştu.

CHP Tunceli İl Başkanı Kemal Bozkurt da saldırıyı kınadığını söyledi. Bozkurt, "Ne acıdır ki ana muhalefet genel başkanı olan saygın, dürüst ve beyefendi kişiliğiyle bir çok insana örnek olmuş Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na, böyle saldırmakla bir şey kazanacağını düşünenler büyük bir yanılgı içindedirler. Bu saldırı demokratik bir Türkiye'nin dürüst insanları olarak yaşamak isteyen tüm insanlara yöneliktir" diye konuştu.

Toplanan kalabalık daha sonra olaysız dağıldı. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

ASİ DERSİMLİdarkblue62@hotmail.com:

ÇOK ACI BİR BASIN AÇIKLAMASIYDI TOPLASAN 300 KİŞİ YOK KONUŞMALAR VASAT SUNAN KADIN KONUŞTUĞUNDAN HABERSİZ AYNI ŞEY BAŞBAKANIN BAŞINA GELSEYDİ RİZEDE MİLYONLAR SOKAKTA OLURDU BİZDE BDP'DEN KİMSE KATILMADI. TUNCELİ İNSANI KÖKÜNE HAYIN BİR MİLLETTİR.

3
9
yanıtYanıtla
nadir arslangonulsevince@hotmail.com:

ASİ DERSİMLİ ezbere konuşmussun chp tunceli il yönetimi rezil vasıfsız bir yönetim hepsi toplama il başkanına kalsaydı bu basın açıklaması bile yapılmıyacaktı kendisine gelen baskılara dayanamadı son dakikada basın açıklaması kararı alındı onuda beceremediler bi kere saati doğru değil yeterince dersim halkına duyurmadılar sesiz sedasız yapmaya kalktılar bide o yetmezmiş gibi halktan karşılığı olmayan sürekli türbünlere oynayan bu olaydan bile kendilerine çıkar sağlamaya çalışan bekir gündoğan hasan güyüldara mikrofonu verirsen ancak bu kadar olur bilmem anlatabildimmi. örgütsüz bir parti başarısız olur başarısızlığınıda dersim halkına kimse mal etmesin yok oy vermedile yok sahip çıkmadılar yok öyle bişe basın açıklamasını adam gibi halka haber verselerdi bu halk hemşerisine aslanlar gibi sahip çıkardı

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title