Haberler

Tuğgeneral Es, Bursa''da Şehit Yakınlarına Övünç Madalyası Taktı

Tutuklanan ve Daha Sonra Tahliye Edilen Tuğgeneral Zeki Es, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı Görevine Döndü.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 28 Mayıs 2009 günü 6 askerin şehit olduğu mayın patlamasıyla ilgili tutuklanan ve daha sonra tahliye edilen Tuğgeneral Zeki Es, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanlığı görevine döndü. Tuğgeneral Es, bugün Bursa'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ncı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü törenlerine katılarak, şehit yakınlarına Devlet Övünç madalyası taktı.

Hakkari Çukurca'daki 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanı olarak görev yaparken, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt'un YAŞ kararıyla emekli edilmesinin ardından Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'na atanan Tuğgeneral Zeki Es, geçen Ağustos ayında yeni görevine başladı. Tuğgeneral Zeki Es, görev yaptığı Çukurca'da 6 erin şehit olduğu patlama ile ilgili dava nedeniyle 6 Kasım 2010 tarihinde tutuklandı. Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde 21 Şubat'ta yapılan duruşmada 'Tutuklama nedenlerinin ortadan kalktığı' gerekçesiyle tahliye edilmesine karar verilen Tuğgeneral Es, Bursa'ya dönerek görevine başladı.Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, bugün Çanakkale Şehitlerini Anma törenlerine katıldı. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 96'ncı yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında ilk tören, Heykel Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Anıttaki törenden sonra Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda anma programı yapıldı.

Anma programı Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencisi Furkan Tutkun'un 'Yiğidim', şehit eşi Aynur Tan'ın okuduğu 'Şehidim' adlı şiirlerle başlarken, Işıklar Askeri Hava Lisesi'nde görevli Öğretmen Üstteğmen Şamil Çan, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Törende ayrıca Devlet Övünç Madalyası almaya hak kazanan şehit yakınlarına ve gazilere madalyaları ve beratları takdim edildi.

Şehit Piyade Binbaşı Ercüment Türkmen'in madalyasını oğlu Doruk Türkmen'e Vali Şahabettin Harput, şehit Piyade Astteğmen Ömer Fidan'ın madalyasını babası Ali Fidan'a Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Zeki Es, Şehit Piyade Er Melih Tuncer'in madalyasını annesi Gülter Tuncer'e Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Recep Altepe, şehit Piyade Er Samet Saraç'ın madalyasını babası Mustafa Saraç'a Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, gazi Piyade Er Ergin Başar'a madalyasını Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nizamettin Keleş, gazi Piyade Er Ahmet Narin'e madalyasını ise Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul Yılmaz verdi.

Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu'nda düzenlenen törenin ardından Pınarbaşı Şehitlik Mezarlığı ziyareti gerçekleştirildi. Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşunun ardından 3 el saygı atışı yapıldı. Törene katılanlar daha sonra mezarlıklara karanfiller bırakarak, dua okudu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

TBMM'de kayyum gerginliği! AK Partili Osman Gökçek, DEM Partili Şenyaşar'a tekme attı

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Atama bekleyen genç öğretmen, iş görüşmesinde teklif edilen ücrete isyan etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i kabul etti

Bakmadan Geçme

Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 6 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 6 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Anthony Martial Galatasaray'a gelecek mi? Transferde son durum Fransa Lüksemburg maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Fransa Lüksemburg hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyuma ilk yorum: Hukuk gereğini yaptı

title