Haberler

TRT İle Televizyon Yayıncılığı 50 Yaşında

TRT'nin televizyon yayıncılığının 50'inci yıl etkinliği 'Seninle 50 Yıl' sloganıyla 31 Ocak Çarşamba akşamı Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Geceye sanat, siyaset, spor dünyası başta olmak üzere 2 binin üzerinde davetli katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in yanı sıra emekli ve halen çalışmakta olan TRT personeli de gecede yer aldı.

TRT'nin pek çok ilkleri milletimize yaşattığının altını çizen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TRT, " Türkiye'de ürettiği programlarla dünyada rekabette önemli bir pay alıyor" dedi.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise TRT'nin kaliteli ve örnek yayıncılık anlayışına dikkat çekerek"TRT bizleri daha kaliteli hizmet vermeye ve altyapıya zorlasın" dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren bireysel ve toplumsal hafızayı korumanın önemine değinerek, TRT'nin, Türkiye'nin son 50 yıllık hafızasının canlı şahidi ve kaydedicisi olduğunu vurguladı.

Müzik, spor, belgesel, haber gibi çeşitli uyarlamalarla TRT'nin 50 yıllık öyküsünün aktarıldığı gecede, koro ve orkestralar davetlilere ve canlı olarak TV ekranından izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Sürpriz sahne performanslarının da yer aldığı etkinlikte Haliç Kongre Merkezi'ne kurulan Zaman Tüneli Çadırında davetliler, Türkiye'de televizyon tarihinin belleğine yolculuk etti.

Gecede, TRT'nin ilk televizyon yayınının spikerliğini yapan Nuran Devres 50'inci yıl töreninin açılış anonsunu gerçekleştirdi. Efsane spor spikeri Orhan Ayhan ise ünlü boksör Muhammed Ali'nin boks maçını ilk kez canlı olarak nasıl ekrana getirdiklerini anlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Eren Ahmet Arslan Türkiye Haliç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title