Haberler

Trabzon Yapımı Tamamlanan Karadeniz'in En Uzun Teleferiği Basına Tanıtıldı

Yapımı tamamlanan Karadeniz'in en uzun teleferiği basına tanıtıldıTRABZON'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi, kentteki basın mensuplarına tanıtıldı.

Yapımı tamamlanan Karadeniz'in en uzun teleferiği basına tanıtıldı

TRABZON'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi, kentteki basın mensuplarına tanıtıldı.

Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2,5 yıldır süren Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı arasına kurulan 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferik projesi ile 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınacak. 100 milyon TL'ye mal olan ve son denemeleri yapılan teleferik, bayramın ilk günü kullanımına açılmıştı. Bayram süresinde ücretsiz olarak hizmet veren olan teleferiğe yöre sakinlerinin yanı sıra yerli ve yabancı turistler de yoğun ilgi göstermişti.

'BİZİM HEDEFLERİMİZ BÜYÜK'

Beşikdüzü İlçe Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, ilçede faaliyete başlayan teleferiği kentte görev yapan basın mensuplarına tanıttı. Teleferiğin kullanıma açılmasından ötürü mutluluk duyduklarını belirten Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, projeyle bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi. Bıçakçıoğlu, "Bizim hedeflerimiz büyük. İlerleyen yıllarda umarım bu teleferik güzel işler yapar. Bu sayede bölge cazibe merkezi haline gelir. Avrupa'da, İsviçre'deki Alplerdeki gibi dağdan dağa, tepeden tepeye bu insanları taşırız. Birinci hattı buraya kadar yaptık. İkincisi de inşallah olur. Bunlar hep hedef ve ideal meselesidir. İlçede otel inşaatı tamamlandığında İnşallah ilçemiz turizmde önemli bir cazibe merkezi olacaktır" dedi.

Öte yandan gazeteciler, teleferiğe binerek, zirveye ilk kez çıkmanın heyecanını yaşarken, birçok ziyaretçi de, bindikleri teleferik kabininden yeşil örtüyle kaplı doğa ile denizi kuş bakışı olarak izleyerek, keyfini sürdüğü muhteşem manzarayı cep telefonu kamerasıyla fotoğrafladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Orhan Beşikdüzü Karadeniz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title