Haberler

Toplama Kararına, Pıtbull Sahiplerinden Tepki

Pitbull sahibi Ayşe Çakır: "Günlerce uyuyamadım hala da uyuyamıyorum.

Pitbull sahibi Ayşe Çakır: "Günlerce uyuyamadım hala da uyuyamıyorum. Çok korkuyorum. 10 yıldır besliyorum. Biri 10 yaşında biri 8 yaşında. Hiçkimseye bir zararı olmadı benim köpeklerimin. Biz evden dışarı çıkarmıyorum. Zaten çocuk gibi onlar benim çocuğum. Çocuğunu nasıl insan vermezse birine ben de veremem. Canımı alırlar ben onları yine vermem "

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan genelgeyle İçişleri Bakanlığının pitbull cinsi köpeklerin toplanmasıyla ilgili kararı Pitbull severlerden tepki toplamaya devam ediyor. Seslerini ilgili bakanlıklara duyurmak ve genelgenin geri çekilmesini isteyen çok sayıda Pitbull sahibi Beşiktaş'taki Uğur Mumcu Meydanında biraraya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, Pitbull sahipleriyle, Canlı Dostları Ağı Derneği Başkanı ve Veteriner Hekim Tamer Dodurka ile Köpek Eğitmeni Şemsettin Şayan da katıldı.

"GELSİNLER ALABİLİYORLARSA ALSINLAR"

10 ayık köpeği Joker ile gelen Yasemin Nazlı, "İnsanlara çıkıp bunun nasıl bir köpek olduğunu anlatmaları lazım . Görecekler ki öyle bir saldırganlıkları yok. Toplanmasına tabii ki karşıyım. Öyle canavar oldukları falan yok bu hayvanların. " dedi. İki Pitbull köpeği olduğunu söyleyen ve köpeklerinden birinin fotoğrafının bulunduğu maskeyi takarak protestoya gelen Seher Şişman ise, "2 ay bir Pitbulla yaşayınca Pitbullların çok daha akıllı olduğunu çok daha insana yakın olduğunu hissettiğim için onunla birlikte, hiç tanımadığım bir Pitbulla yaşadım " dedi. Pitbulların dövüldüğünü, çiğ etle beslendiğini ve bunun sonucunda canavarlaştığını söyleyen Şişman, "İnsan olarak ben de canavarlaşırım" dedi. Köpeğini asla vermeyeceğini söyleyen Şişman "Ben vermem. Önce canımı almaları lazım.Gırtlağıma boğazıma bıçağı dayarım.Sıkıyorsa gelsinler. Para cezası ise, evimdeki herşeyi almaları lazım. Gelsinler alabiliyorlarsa alsınlar. Beni öldürmeleri lazım önce benim canımı alacaklar ondan sonra köpeğimi alacaklar" dedi.

"SUÇ KÖPEKTE DEĞİL, KEDİDE DEĞİL, İNSANDA"

Golden Retriver ve Pitbull cinsi iki köpeği aynı evde besleyen Burak Selçuk - Gaye Erçağlayan çifti 9 yaşındaki Pitbull Rocky ile 8 yaşındaki Golden Retriver Hodin'in aynı evde olmasıyla ilgili hiçbir zaman bir sorun yaşamadıklarını söyleyerek, "Hep arkadaşlar; parkta olsun, evde olsun. Birbirlerine destek çıktıkları bile oluyor. Diğer köpeklere göre kıyaslayamayacağım bir cins benim için" dedi. Pitbulların toplanmasının yanlış olduğunu söyleyen Selçuk, "Köpek sahibinin aynasıdır. Hiçbir köpeğin suçlu olacağına inanmıyorum. Köpeği suçlayacağımıza sahipleri suçlamanın yanındayım" diye konuştu. Gaye Erçağlayan ise, "Suç hiçbir canlıda değil, köpekte değil, kedide değil, kuşta değil insanda. Onu vahşi yetiştirirseniz öyle olur" dedi.

PITBULLU ELİNDEN ALINACAK DİYE AĞLADI

Protesto gösterisine katılan Şila ve Tarzan adlı iki Pitbull sahibi Ayşe Çakır ise, Pitbullarının elinden alınması korkusuyla gözyaşlarına boğuldu. Karardan ürktüğünü söyleyen Çakır, "Günlerce uyuyamadım halâ da uyuyamıyorum. Çok korkuyorum. 10 yıldır besliyorum. Biri 10 yaşında biri 8 yaşında. Hiçkimseye bir zararı olmadı benim köpeklerimin. Biz evden dışarı çıkarmıyorum. Zaten çocuk gibi onlar benim çocuğum.Çocuğunu nasıl insan vermezse birine ben de veremem. Canımı alırlar ben onları yine vermem" şeklinde konuştu.

"HİÇBİR HAYVAN KATİL DOĞMUYOR; ONU KATİL YAPAN BİZLERİZ"

Daha sonra Pitbull sahipleri adına Veteriner Hekim Tamer Dodurka bir açıklama yaptı. "Demek ki bu hayvanların hepsi tehlikeli değil. Tehlikeli olan ile olmayanı ayırt edelim diyoruz. Bunu yapmanın yollarını da sayın Bakanlığımıza önermeye hazırız. Biz bunları anlatabiliriz" dedi. Her köpeğin tehlikeli olabileceğini söyleyen Dodurka, bunun trafikteki ehliyetsiz bir sürücüye benzediğini belirterek, "Köpek sahiplerinin de ehliyetli ve bilinçli olması çok büyük önem taşıyor.Bizler çoğunluğunun tehlikeli olduğunu bildiğimiz bu ırkların kötü niyetli insanların elindekiler yüzünden toplanıp barınaklara konulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. Köpek eğitmeni Şemsettin Şayan ise, "Hiçbir hayvan katil olarak doğmuyor. Onu katil yapan bizleriz" dedi.

"BAKANLIĞIN ALDIĞI KARAR DOĞRU"

Vatandaşlardan bazıları Pitbulların toplanmasına destek verirken, bazıları bir orta yol bulunması gerektiğine işaret etti. Ömer Şişik, "Pitbulların toplatılmasını ben kabul ediyorum.Pitbullar tehlikeli bir köpek ve çocuklara zararlı. Bence doğru bir karar. Başka köpekler de besleyebilirler. Bu hayvan haklarıyla ilgili değil. Pitbullar tehlikeli bakanlığın aldığı karar da kesinlikle doğru" dedi. Ümit Ukşal ise, " Bunlar sokakta gezen bizim karabaşlardan, kulağı küpelilerden değil ki, ama sahipleri biraraya getirilip daha insani bir yol hayvanlara zarar vermeyecek bir yol bulunabilir" diye konuştu.

BAKAN EROĞLU NE DEMİŞTİ ?

Perşembe günü İstanbul'da yapılan Boğazların Güvenliğiyle ilgili basın toplantısında Pitbull köpeklerle ilgili konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise, "Biz kimsenin evinden Pitbull toplamıyoruz. Sadece dışarıda tasmasız dolaştığı zaman kısırlaştırma olmadığı zaman bunlarla ilgili toplatılma kararı var. TBMM dilekçe komisyonuna Pitbullarla alakalı çok syıda şikayet yağıyor. Arkadaşlar işin vahemati büyük.Bazı çetelerin de Pitbulları kullandığını biliyorsunuzu dolayısıyla bunu engellemek açısından, tasmasız dolaşmasın ve kısırlaştırılsın diye ilgili veterinerlikler var kaydı tutulsun diye yaılan bir işlemdir. Bizim söylediğimizi yanlış anlıyorlar" demişti.

Pınar ÇITAK KOYGUN - İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı? 1 Mayıs'ta Taksim kapalı mı? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim açık mı, yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title