Haberler

Topbaş: "Doluluk Oranı Yüzde 18'i Buldu"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da Yağışların Devam Edeceğini ve Barajlarda Su Biriktiğini Belirterek, 'Yüzde 8'lere Kadar Düşen Doluluk Oranımız, Şu Anda Yüzde 18'i Buldu' Dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yağışların devam edeceğini ve barajlarda su biriktiğini belirterek, ''Yüzde 8'lere kadar düşen doluluk oranımız, şu anda yüzde 18'i buldu'' dedi.

Topbaş, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin, akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninde bir gazetecinin, ''sokak aydınlatması bedellerinin vatandaşlara ödettirileceğinin doğru olup olmadığını'' sorması üzerine Topbaş, ''Belli bir oranda, düşük bir oranda, benim de aldığım bilgi öyle, faturalara yansıması gibi bir ifade var. Henüz net olarak bana ulaşmadı'' dedi.

Kadir Topbaş, 3. köprünün yapılabileceği bölgelerdeki arsa spekülasyonlarına ilişkin bir soru üzerine de İstanbul'da son 3 yılda yaşanan gelişmeler sayesinde gayrimenkul ve arazi değerlerinin 10 kat ve üzerinde artış gösterdiğini belirterek, ''Yurttaşlarımız şunun bunun etkisi altında kalmadan planları, plan neticelerini görmek durumunda... 25 bin nazım planları ilanından sonra bu satışlarını gerçekleştirmelerini ben tavsiye ederim. Çünkü birileri bir şekilde, ki herkese açık planlama merkezimiz, orada geleceği tahmin ettikleri için çok ucuza, belki gelecekteki değerinden ucuza kapatmaya çalışabilirler. Vatandaşımız da burada uyanık olsun, dikkatli olsun'' dedi.

Kadir Topbaş, yağışlara ilişkin bir soruya da ''Yüzde 8'lere kadar düşen doluluk oranımız, şu anda yüzde 18'i buldu. Artış var. Bunun bizi Ocak ortalarına kadar götürme imkanı var. Yağmur periyotlarına baktığımızda inşallah bu yıl kış biraz ağır geçecek ifadeleri var. Yağışlar devam edecek, barajlarda su birikiyor. Ya yazın, baharda yağışlar olmazsa diyerek tedbirli ve dikkatli olursak su sıkıntısı yaşamayacağız'' karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title