Haberler

Tokat, Şükür Duasından Sonra Yağmura Teslim Oldu

Tokat'ta yapılan "şükür duası" sonra kent yağmura teslim oldu.

Tokat'ta yapılan "şükür duası" sonra kent yağmura teslim oldu.

Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Kat beldesinde yüzyıllardır süre gelen "şükür duası" geleneği için hazırlıklar günler öncesinden başladı. 4 büyükbaş kurban kesilerek yaklaşık 1 ton etle, 600 kilogram bulgur kullanılarak 50 kazan pilav yapılarak halka ikram edildi. Yapılan ikramların ardından İl Müftü Yardımcısı Ahmet Sarıtaş, tarafından yaptırılan şükür duasını yaptırdı. Kat Belediye Başkanı Ethem Özseven, geleneksel olarak yıllardır yapılan yağmur ve şükür duasından sonra kurbanlar kesilerek düzenlenen programla halka ikram ettiklerini kaydetti. Programa Vali Şerif Yılmaz, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen ile daire müdürleri katıldı.

Şükür duasından bir süre sonra ise Tokat'ı yağmur teslim aldı. Aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar sırılsıklam oldu. Yoğun yağış nedeni ile Gaziosmanpaşa Bulvarı adeta göle dönerken araçlar ilerlemekte zor anlar yaşadı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title