Haberler

TIME'ın "Yılın Kişisi" Anketinde "Sisi" Birinci Oldu

Güncelleme:

TIME dergisinin geleneksel yılın kişisi anketinde Abdülfettah El-Sisi % 26.2 ile birinci olurken Başbakan Erdoğan ikinci sırada yer aldı.

ABD'de yayınlanan haber dergisi TIME'ın "Yılın Kişisi" anketinde Başbakan Tayyip Erdoğan ile Mısır'da Muhammed Mursi'yi deviren darbenin liderliğini yapan Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'yi karşı karşıya getirmişti. TIME anketindeki kıran kırana rekabet bitti, oylama kapandı.

Başbakan Erdoğan, Sisi ve Miley Cyrus arasında geçen rekabetin kazananı son 3 günde farkı giderek açan Abdülfettah El Sisi oldu.

İşte oylamanın sonuçları:

1) Abdülfettah El-Sisi: % 26.2
2) Recep Tayyip Erdoğan: % 20.8
3) Miley Cyrus: % 16.3

11 ARALIK'TA AÇIKLANACAK

Erdoğan ve Sisi arasındaki ikili oylamada da Sisi oyların yüzde 54'ünü alarak galip geldi. Yılın kişisinin kim olduğu 11 Aralık'ta açıklanacak.

HÜKÜMETTEN TEPKİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Twitter'dan TIME'ı eleştirmişti. Çelik tweet'lerinde, "Akıl tutulması yeni küresel dalga. Demokrasiyi bir darbe rejimiyle aynı kategoriye koymak anket değil kara propagandadır. TIME kara propaganda aracı olarak bir anketi kullanmaktadır, Esad rejiminin propaganda makinesi bile bunu düşünememiştir. Başbakanımızı TIME'da Sisi'nin karşısına koymak 'Türkiye Avrupa'dan ayrılıyor' ve 'Türkiye'nin ekseni kayıyor' tartışmaları gibi operasyonun bir başka adımıdır" ifadelerini kullanmıştı.

"DEMOKRASİ MÜNAFIKLIĞI"

Avrupa Birliği Bakanı Bağış ise tepki çeken anketle ilgili şu ifadelere yer vermişti: "Türkiye'nin 'ekseni kayıyor' diyenlerin şirazesi kaymış' TIME'ın diktatör Sisi ve Erdoğan'ı kıyaslaması demokrasi münafıklığıdır."

 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Miley Cyrus Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title