Haberler

Ters lale ve müziğin eşsiz uyumu

Güncelleme:

- Ters lale ve müziğin eşsiz uyumu Tunceli'de, ilkbaharın gelmesiyle birlikte açan ters laleler renkli görüntüler oluşturdu.

- Ters lale ve müziğin eşsiz uyumu

TUNCELİ - Tunceli'de, ilkbaharın gelmesiyle birlikte açan ters laleler renkli görüntüler oluşturdu. Bir vatandaşın ters lalelerin bulunduğu alanda akordeon çalması müzik ve doğanın eşsiz uyumunu ortaya koydu.

Dünyada nadir bulunan bitki türlerinden olan ve halk arasında ağlayan gelin veya hüzün çiçeği olarak da adlandırılan ters laleler, Tunceli'de doğaseverlerin oldukça ilgisini çekiyor. Koruma altında olan ve karların erimesiyle birlikte dağların zirvesinde açan ters laleleri görmek isteyen doğaseverler yorucu bir yolculuğun ardından bu çiçeği seyretmenin ve fotoğraflamanın keyfini yaşıyor. Tunceli'de ters laleleri görmek için düzenlenen bir gezide, akordeon çalan bir vatandaşın o anları müzik ve doğanın eşsiz uyumunu ortaya koydu.

Ters laleleri görmek için gelen arkadaşlarına akordeon eşliğinde müzik ziyafeti sunan Loran Polat, "Arkadaşlarımızla bugün çok güzel bir gezi gerçekleştirdik. Karların erimesiyle birlikte ters laleler açmaya başladı. Endemik bitki olduğundan koparılması, basılması, zarar verilmesi kesinlikle istenmeyen bir durum. İnsanların gelip bu güzelliklerini görmelerini istiyoruz ancak lütfen çok kalabalık gruplarla gelmesinler" dedi.

Yılda sadece 15 ile 20 gün arasında yaşayan ters laleleri koparanlara biyolojik çeşitliliği tahrip etme suçundan 244 bin 315 TL para cezası uygulanılıyor.

Tunceli'nin yanı sıra Elazığ, Siirt, Van, Hakkari ve Erzurum'da da bulunan ters laleler ortalama 80 ile 120 santim kadar uzayabiliyor. Kokusuz bir çiçek olan ters lalelerin 200'ün üzerinde farklı türü olduğu biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title