Haberler

Terör Mağduru Kadın ve Çocuklara Devlet Desteği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Hülya Aksoy'un çocuklara hediye vermesi 6. sınıf öğrencisi İ.D'nin konuşması Hülya Aksoy'un aileleri ziyareti Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un açıklaması Terör mağduru kadın ve çocuklara devlet desteği Diyarbakır Valiliğince yürütülen proje kapsamında, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve kaymakamlıkça otellere yerleştirilen ailelere sağlık hizmeti sunuluyor Otelde misafir edilen öğrencilerden İ.D: "Allah'a çok şükür, başımızda çatı, önümüzde yemek, daha ne isteyelim? Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor, Allah razı olsun" Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça otele yerleştirilen ailelere devlet desteği devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Hülya Aksoy'un çocuklara hediye vermesi

6. sınıf öğrencisi İ.D'nin konuşması

Hülya Aksoy'un aileleri ziyareti

Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un açıklaması Terör mağduru kadın ve çocuklara devlet desteği

Diyarbakır Valiliğince yürütülen proje kapsamında, Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve kaymakamlıkça otellere yerleştirilen ailelere sağlık hizmeti sunuluyor

Otelde misafir edilen öğrencilerden İ.D:

"Allah'a çok şükür, başımızda çatı, önümüzde yemek, daha ne isteyelim? Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor, Allah razı olsun"

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu evlerini terk etmek zorunda kalan ve Kaymakamlıkça otele yerleştirilen ailelere devlet desteği devam ediyor.

Valilikçe yürütülen "Kadın Sağlığı ve Eğitimi Projesi" kapsamında, teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılan ailelere misafir edildikleri otellerde sağlık hizmeti sunuluyor.

Proje Koordinatörü Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, beraberinde Sur Kaymakamı Memduh Tura'nın eşi Gül Tura ile aileleri ziyaret etti.

Aksoy, sağlık taramasından geçirilen çocuklara oyuncak dağıttı, kadınlar da sağlık konusunda bilgilendirildi.

"Her insan evinde yaşamak ister"

Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadıkları ortamı paylaşmak için ailelerle sık sık bir araya geldiklerini söyledi.

Yaptıkları ziyaretlerde kadınları sağlığın korunması konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Aksoy, ayrıca talepleri de dinlediklerini belirtti.

Aksoy, "Kadın ve çocuklarımız, doktorlarımız tarafından sağlık taramasından geçiriliyor. Valilik tarafından burada güzel bir ortam sunuldu fakat her insan evinde, ev ortamında yaşamak ister. Bu geçici bir süre. Onların talepleri hep bu yönde" dedi.

"Taleplerinizi bize iletmenizi istiyoruz"

Ailelerin yaşadıkları sıkıntılara dikkati çeken Aksoy, şunları kaydetti:

"Sizler evinizden, yuvanızdan koptunuz zor bir süreç yaşıyorsunuz ama bizler bu zorlukları yenmeniz noktasında katkıda bulunmak, destek olmak amacıyla buradayız. Valiliğimiz, her türlü ihtiyacınızı devlet olarak karşılamaya çalışıyor. Sizlerin burada rahat etmesi için birçok arkadaşım elinden gelen çabayı gösteriyor. Yine de sorunlarınız olduğunda, bizlerle paylaşmanızı ve taleplerinizi bize iletmenizi istiyoruz."

"Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor"

Otelde aileleriyle misafir edilen çocuklardan 6. sınıf öğrencisi İ.D, terör saldırıları nedeniyle babası, annesi ve 5 kardeşiyle Dabanoğlu Mahallesindeki evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bir süre akrabalarında kaldıklarını, daha sonra babasının Kaymakamlığa başvurusu üzerine otele yerleştirildiklerini anlatan İ.D, yaklaşık 2 aydır otelde kaldıklarını söyledi.

İ.D, otele gelen öğretmenlerinin kendileri için oyunlar hazırladığını, birlikte resim yaptıklarını ifade ederek, "Bizim sıkıntılarımızı unutmamıza katkı sunmaya çalışıyorlar. Şu anda öğretmenlerimiz eşliğinde resim boyuyoruz" diye konuştu.

Bir sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren İ.D, "Allah'a çok şükür, başımızda çatı, önümüzde yemek, daha ne isteyelim? Kaymakamlık her ihtiyacımızı karşılıyor. Yemeğimizi, suyumuzu her şeyimizi onlar ödüyor, Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

İ.D, kayıt yaptırdığı Yenişehir ilçesindeki bir okulda eğitimine devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Aksoy Hülya Aksoy Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title