Haberler

Temizlik İşçilerinden İnsanlık Dersi

Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, çöpte bulduğu ve içinde yüklü miktarda para olan çantayı polise teslim eden temizlik işçisi Köksal Atay'ı makamında ağırladı.

Başkan Dündar, Atay'ın örnek bir davranışa imza attığını belirterek, dünyaya insanlık dersi verdiğini söyledi.

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan temizlik işçisi Köksal Atay, geçtiğimiz gün Ördekli Kültür Merkezi yanında yer alan çöp konteynırını kamyona boşaltırken içinde 4 bin lira para, evraklar ile araba ve ev anahtarlarının olduğu el çantası buldu. Çalışma arkadaşı Erkan Orman ile birlikte örnek bir davranışa imza atan temizlik işçisi Atay, polise haber verdi. Belediye işçileri çantayı gelen ekiplere teslim etti. Polis ekipleri içinden kimlik çıkmayan çantanın kime ait olduğunun belirlenmesi için çalışma başlattı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, örnek davranışa imza atan Köksal Atay ve çalışma arkadaşı Erkan Orman'ı makamında ağırlayarak göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı tebrik etti. Atay ve Orman gibi insanların olduğunu görmenin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Dündar, "Her iki personelimiz de insanlık örneği göstererek içinde yüklü miktarda para olan çantayı bulur bulmaz polisi arayarak teslim ettiler. Belediyemiz personelinin böyle duyarlı davranışta bulunması beni ayrıca mutlu etti. Personelimiz olması gerekeni yapmışlar. Herkesin bu duyarlılıkta olmasını temenni ediyorum" dedi.

Para dolu çantayı nasıl bulduğunu Başkan Dündar'a anlatan 9 çocuk babası Köksal Atay, "Sabah saatlerinde çöp konteynırı çekerken el çantasını fark ettim. Çantanın içine baktığımda para ve evraklar olduğunu fark ettim. Müdürüme haber verip çantayı polise teslim ettik. Çalışma arkadaşımla parayı almak aklımızın ucundan geçmedi. O para ya bizden ya da çocuklarımızdan çıkardı. Çünkü alnımızın teriyle kazandığımız para değil.Bizim haram parayla işimiz olmaz. Bizim için önemli olan insanlık. Allah rızası için yapmamız gerekeni yaptık" diye konuştu.

Başkan Dündar, Atay ve Orman'ın yaptığı örnek davranışın kendilerini gururlandırdığı ifade ederek her iki personele de teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title