Haberler

TBMM Başkanı Çiçek, Karadağ'da

Çiçek, Karadağ Meclis Başkanı Krivokapiç ile görüştü: "Türkiye ile Karadağ gerçekten samimi, dost ve yakın işbirliği içinde olan iki ülkedir. Türkiye, Karadağ’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ü...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Türkiye ile Karadağ gerçekten samimi, dost ve yakın işbirliği içinde olan iki ülkedir. Türkiye, Karadağ'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerdendir. Biz Karadağ'ı birlikte paylaştığımız bu coğrafyanın en kilit ülkesi olarak görüyoruz" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, temaslarda bulunmak üzere geldiği Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Çiçek, "Şüphesiz bu bölgede barışın, istikrarın sağlanması bakımından, Türkiye ile Karadağ ilişkileri son derece önemli. Karadağ'ın bu günlere gelmesinde gösterdiği çabayı, gayreti de yakinen takip ediyoruz ve başarılarından büyük memnuniyet duyuyoruz. Türkiye olarak Karadağ'ın politikalarını destekliyoruz. Hem Avrupa ile hem Avrupa-Atlantik İttifakı ile entegrasyonunu destekliyoruz" diye konuştu.

Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesini arzu ettiklerini dile getiren Çiçek, "Esasen aramızda herhangi bir sorun da yoktur. İlişkilerimizin gelişmesi için son derece güzel bir atmosfer var, siyasi kararlılık var. Onun için hem siyasi, hem ekonomik, kültürel ve savunma alanları dahil ilişkileri daha ileri bir noktaya götürmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karadağ ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece iki ülke için değil, Balkan coğrafyası açısından çok önemli etkisi olacağını kaydeden Çiçek, "Şüphesiz hükümetler düzeyinde sürdürülen bu çabalara biz de halkın temsilcileri, parlamenterler ve parlamentolar olarak destek veriyoruz" dedi.

Karadağ Meclis Başkanı Krivokapiç'in aynı zamanda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanı olduğunu hatırlatan TBMM Başkanı Çiçek, Krivokapiç'in bu göreve İstanbul'da seçilmesinin kendileri için önemli bir gelişme olduğunu kaydetti.

Çiçek, Krivokapiç'e AGİT Başkanlığı sürecinde de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin ekonomik alanda da gelişmesi için iş adamlarını teşvik ettiklerini söyleyen Çiçek, "Çünkü bu alandaki ilişkilerin yoğunlaşması beraberinde çok fırsatı da ortaya koyacaktır. Bu vesileyle halkımızın ve parlamentomuzun selamlarını ve iyi dileklerini Karadağlı dostlarımıza ifade etmek istedim" diye konuştu.

"Türkiye ile Karadağ ilişkileri, büyüklerin ve daha küçüklerin ortak noktalar bulabileceğinin göstergesidir" -

Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ise, Karadağ'ın doğu ile batıyı birleştiren Türkiye ile iyi ilişkilerine işaret ederek, "Ülkelerimizin tarihi ve köklü ilişkileri var. Bunlar da NATO ve AB üyeliğinde pekiştirilecek. Türkiye, NATO'nun çok önemli bir üyesi olmakla birlikte büyüyen ekonomisiyle dünya ve Avrupa çapında büyük rol oynamaktadır ve bu tip görüşmeler ekonomik ilişkilerin gelişmesine de yol açıyor" dedi.

Ziraat Bankası'nın yakında Karadağ'da şube açacağını ümit ettiğini belirten Krivokapiç, "Bu işbirlikleri, Türkiye gibi büyükler ve Karadağ gibi daha küçüklerin ortak noktaları bulabileceğinin göstergesidir" dedi.

Krivokapiç, AGİT Başkanlığına seçildiği süreçte Türkiye'nin desteğinden dolayı Çiçek'e teşekkür etti.

Krivokapiç ayrıca CHP Balıkesir milletvekili Ayşe Nedret Akova'nın da Karadağ'a gelen heyette bulunduğuna işaret ederek, "İşte bu ziyaret Türkiye'nin meclisinde soydaşlarımızın bulunduğunu da hatırlattı" ifadesini kullandı. - Karadağ

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Türkiye Karadağ Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title