Haberler

Taşımalı Eğitim Sınır Tanımıyor

Güncelleme:

Antalya Hamidiye Koyu'ndaki yarım adada oturan 12 ortaöğretim öğrencisi, üç tarafı denizle çevrili evlerinden okullarına gitmek için tekneye biniyor.

Antalya Hamidiye Koyu'ndaki yarım adada oturan 12 ortaöğretim öğrencisi, üç tarafı deniz, bir tarafı dağlık araziyle çevrili evlerinden karayolu bağlantısı olmadığı için okullarına gitmek için önce tekneye sonra minibüse biniyor.

TAŞIMALI EĞİTİMLE OKULA GELİYORLAR

Kekova'ya bağlı Hamidiye Koyu'ndaki Alan ve Kaleköy mevkilerinde oturan 6'sı kız 12 ortaöğretim öğrencisi, oturdukları yerde ortaöğretim okulu olmadığı için taşımalı eğitimle Demre'deki okullara geliyor.

DENİZ YOLUNU KULLANIYORLAR

12 öğrenci, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. Antik Likya döneminden kalma toplam 150 haneli yarımadada balıkçılık ve turizm işiyle uğraşan ailelerinin çocuklarının günlük okul yolculuğu deniz ve kara yolu olmak üzere yaklaşık yarım saat sürüyor.

SIRAYLA 12 ÖĞRENCİ TOPLANIYOR

Okul günleri Kekova'dan saat 07.30'da çıkan bir tekne, 6 kilometre uzaklıktaki Alan ve Kaleiçi mevkilerinde bulunan öğrencileri almak için yola koyuluyor. Öğrencilere, Üçağız (Kekova) Mahalle Muhtarı Salih Çan da eşlik ediyor. İlk olarak saat 19.50'de Alan'dan 2 öğrenci ardından da saat 08.10 sıralarında 6 öğrenciyi Kaleköy'den alan tekne, tekrar çıkış yaptığı Kekova'ya hareket etmek için dümen kırıyor.

KISKANDIRACAK MAVİ YOLCULUK

Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca Simena Antik Kenti, tarihi kale, kaya mezarları, amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izleyerek Kekova'ya ulaşıyor. Tekneden inen öğrenciler, kendilerini bekleyen minibüse binerek Çevreli Köyü'ndeki Çevreli Bozoğlu-Tarkun İlköğretim Okulu'na gidiyor.

ÖĞRENCİLERE HALLERİNDEN MEMNUN

Öğrencilerin bu keyifli yolcuğu 2009 yılından bu yana eşsiz manzara eşliğindeki sürüyor. Öğrenciler okuldan dönerken derslerini de teknede yapıyor. Taşıma ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan öğrenciler, hallerinden oldukça memnun gözüküyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hamidiye Antalya Çevreli Demre Eğitim Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (1)

Mesut Baskan:

oyy maşallah :) aferin çocuklar, okuma azminiz karşısında sizi ayakta alkışlıyorum

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title