Haberler

Tanülkü: 160 Bin Mahkuma Ulaşınca Tiyatroya Veda Edeceğim

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü, Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar adlı eserinden uyarlanarak hazırladığı 'Masallar, İnsanlar, Bir de Türküler' adlı oyunu Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar için sahneledi.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü, Sait Faik Abasıyanık'ın Son Kuşlar adlı eserinden uyarlanarak hazırladığı 'Masallar, İnsanlar, Bir de Türküler' adlı oyunu Manisa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar için sahneledi. Tanülkü, oyunun 223 cezaevinde 160 bin mahkuma ulaşmasını ardından tiyatroya veda edeceğini söyledi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü-İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğüyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda 'İnsanlar Masallar Bir de Türküler' adlı oyun sahnelendi. Tiyatro ustası Turgay Tanülkü'nün Sait Faik'in ölümsüz eseri ile kendisinin cezaevi anılarını harmanlayarak oluşturulan öyküleri konu alan oyunu Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, cezaevi yetkilileri ve mahkumlar izledi. Tanülkü ekip arkadaşları ile sahnelediği oyunda 2 saat boyunca mahkumları hem güldürdü hem de duygusal anlar yaşattı.

Siyasi görüşünden dolayı 7 yıl cezaevinde kaldığını anlatan Tanülkü, "1981'den bu yana cezaevi mahkumları için oynuyorum. Cezaevinde kaldığım sürede yaşadıklarımı harmanladım ve bu şekilde oyun ortaya çıktı. Tüm cezaevlerinde bu oyunu oynayacağım. Şimdiye kadar 12 bin mahkum bu oyunu seyretti. Oyunu seyrederken kendilerini, yaşadıklarını izleyecekler. Bu proje benim için çok duygusal bir proje. Çünkü kendim cezaevinde yaşadım. Türkiye'deki 223 cezaevinde 160 bin mahkuma ulaşacağız. Böylece tiyatroya veda edeceğim" dedi.

Mahkumlara tiyatro oyununda rol yapmayı öğrettiğini anlatan Tanülkü, konuşmasında duygusal anlar yaşadı. Hüzünlenen Tanülkü, mahkumiyet sayısının giderek arttığını ifade ederek, "Bu ülkede cezaevleri yapılmasın çocuklar okusun" dedi.

Cezaevindeki tiyatro gösterisine katılan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, usta tiyatrocu Turgay Tanülkü'ye çiçek vererek tiyatro gösterisi için teşekkür etti. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sait Faik Abasıyanık Abdurrahman Savaş Turgay Tanülkü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title