Haberler

Suriye ve İran'dan Küstah Açıklama!

Güncelleme:

Hatay Reyhanlı'daki patlamalardan sonra Türkiye'nin sert tepkisine Suriye ve İran'dan cevap geldi.

Hatay'daki patlamadan sonra Suriye ile Türkiye arasındaki ipler daha da gerildi. Cumhuriyet tarihin en büyük patlaması sonrasında feci can kayıplarının yanı sıra büyük ölçüde maddi hasar oluştu. Başbakan Erdoğan bugün ki grup toplantısında 'bunun hesabını soracak gücümüz var, misliyle ödeteceğiz.' dedi.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil ise, Türkiye'nin içten zayıfladığını ve Suriye ile savaşa kalkışacak durumda olmadığını söyledi.

Rusya'nın resmi haber ajansı RIA Novosti'nin haberine göre Cemil, "Türkiye Suriye'ye savaş açabilir mi?" sorusuna yanıt olarak, "Türkiye, Suriye ile savaşacak durumda değil" dedi.

Suriye Başbakan Yardımcısı, "Türkiye yönetiminin 'Asarız keseriz' türünden çıkışları Türk halkına yönelik değildir. Suriye'de eli silahlı militanların moralini yükseltme amacı taşıyor. Türkiye 30 yıldan beri zaten kendi içinde bir savaş veriyor. Çok yakında Türkiye'de sosyal ve etnik gerginlikler benzer yeni iç savaşlar da çıkarabilir" diye konuştu.

İRAN'DAN PKK'LI GÖNDERME

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Türkiye'nin Suriyeli muhaliflere verdiği desteği PKK örneği ile eleştirdi.

İran meclisinin resmi internet sitesi ICANA'ya konuşan Burucerdi, "Suriye yönetiminin silahlı muhaliflere karşı uyguladığı politika yanlışsa o zaman Ankara'nın da silahlı PKK'lıları hava ve füze saldırılarıyla öldürmesi yanlıştır" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin Suriyeli silahlı muhaliflere silah ve askeri eğitim sağladığı ileri süren Burucerdi, "Türkiye'nin masun insanları öldüren teröristlere verdiği destek utanç verecidir" diye konuştu.

Ankara'nın Suriye politikasını gözden geçirmesini isteyen İranlı vekil, Suriye'de barış ve huzurun sağlanması için Türkiye'yi İran'la işbirliği yapmaya çağırdı. Burucerdi, "Suriye'de barış ve huzurun sağlanmasının Türkiye ve tüm bölge ülkeleri çıkarına olacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Türkiye Suriye İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title