Haberler

Suriye İçin "Bir Çuval Un, Bir Battaniye" Kampanyası

Alanya'da, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, Suriye'ye 2 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

Alanya'da, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu, Suriye'ye 2 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.

Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Alanya Kaymakamlığının destekleri ile 12 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Alanya Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu tarafından "Bir çuval un, bir battaniye" kampanyasında toplanan yardım malzemeleri yola çıktı.

Yardım malzemelerinin bulunduğu iki tırın Suriye'ye uğurlama törenine Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Müftüsü Mustafa Topla ile sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri katıldı. Uğurlama töreninde konuşan Kaymakam Özdemir, "İnsanlar aç perişan, çocuklar aç perişan. Soğuk çadırlar içerisinde yaşam savaşı veriyorlar. Bir yandan da bir diktatör diktatörlüğünü sürdürme mücadelesi veriyor. Bugün bu yola çıkanlar oradaki insanların derdine çare olma derdinde ve bu anlamda güzel bir çalışma yaptılar" dedi.

Platform Başkanı Adil Yüksel ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hacı Memişler Camisi yanında başlatılan ve 3 gün süren kampanyanın beklenenden de iyi geçtiğini söyledi.

Yüksel, sivil toplum kuruluşlarının katkılayırya 3 günde iki tırı un ve battaniyelerle doldurmayı başardıklarını kaydetti.

"Evinde bir kilo unu olanın bile onu kendilerine getirdiği" bir yardım kampanyası gerçekleştirildiğini kaydeden Yüksel, "3 gün süren yardım etkinliğinde çok duygusal anlar da yaşadık. Ama kısa sürede iki tır dolusu battaniye ve unu toparladık. Şimdi de bu yardım malzemelerini Hatay sınır kapısından Suriye içlerine girerek ellerimizle teslim edeceğiz" dedi.

Battaniye ve un yardım malzemelerinin bulunduğu iki tır, Müftü Topal'ın duasının ardından Suriye'ye doğru yola çıktı.

Muhabir: Mustafa Kurt / Hüseyin Kanber

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Alanya Belediyesi Erhan Özdemir Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title