Haberler

SSK'da Sahte Emeklilik Operasyonu

Ankara'da, Paravan Şirketler Aracılığıyla Sahte Belgelerle Vatandaşların Emekli Olmalarını Sağlayan Bir Şebekeye Yönelik Düzenlenen Operasyonda 70 Kişi Gözaltına Alındı.

Ankara'da, paravan şirketler aracılığıyla sahte belgelerle vatandaşların emekli olmalarını sağlayan bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda 70 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, SSK bağlantılı bazı kişilerin dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan izinle başlatılan teknik takip sonucunda şebekenin paravan bir şirket kurarak para karşılığında sahte belgelerle yüzlerce kişiyi sağlık sigortası yaparak, bu kişileri emekliye ayırdığı belirlendi. Şebekenin ayrıca ödenmeyen primleri ödenmiş gibi gösterdiği de

tespit edildi. Şebekenin emekliye ayırdığı kişilerden 10 bin YTL, sağlık hizmetlerinden yararlandırdıkları kişilerden ise 2 bin YTL aldıkları belirlendi. SSK'da görevli üst düzey bir bürokratın da şebekeye yardım ettiği tespit edildi. Mali Büro ekipleri dün sabah düzenledikleri bir operasyonla 70 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorgusunun sürdüğü bildirildi.

(BC-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title