Haberler

"Son Nokta" Çete Operasyonu

15 Milyon Dolar Uyuşturucu Rantı Paylaşımı ile Başlayan ve 5 Kişinin Ölümü, 8 Kişinin Yaralanmasına Neden Olan İki Çete Arasındaki Savaş, "Son Nokta" Operasyonu ile Noktalandı.

15 milyon dolar uyuşturucu rantı paylaşımı ile başlayan ve 5 kişinin ölümü, 8 kişinin yaralanmasına neden olan iki çete arasındaki savaş, "Son Nokta" operasyonu ile noktalandı.

Çete üyelerinin Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'ı ve Kenan Doğulu'nun menajerini öldürmek istediği iddia edildi. Çete üyelerinin yakalandığı operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 2 yıldır takip ettiği çeteyi "Nemrut" ve "Son Nokta" adı verilen iki kapsamlı operasyonla çökertti. Örgütün hücre evlerine baskın düzenleyen polis, bir cephanelikle karşılaştı. 1 adet el bombası, 1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 5 adet Uzi marka suikast silahı, 16 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet susturucu, 4 adet telsiz, 4 adet çalıntı otomobil, 6 adet sahte plaka, 4 adet sahte ruhsat,15 adet sahte kimlik, 120 bin adet extacy hap, 18

gram esrar maddesi, çok sayıda değişik çap ve markalarda fişek ele geçirildi. 25 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda Organize Şube Müdürlüğü'nde görev yaparken Kartal Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir polisin de çeteyle bağlantılı olduğu belirlendi. 1'i kadın 24 kişi sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Örgütün çökertilmesi ile bir çok olay da aydınlatıldı. Çetenin 25 Ağustos 2005 tarihinde Bakırköy'de 2 kişinin yaralanması, 17 Aralık 2005 tarihinde Bakırköy ilçesinde 1 kişinin öldürülmesine teşebbüs edilmesi, 1 Şubat 2006 günü Ümraniye'de Abdullah Kıpçak'ın öldürülmesi, bir avukata silahlı saldırı girişimi ve 2 Aralık 2006'da Beyoğlu'nda 1 kişiye silahlı saldırı girişiminde bulunurken yanlışlıkla başka birinin yaralanması olaylarına karıştıkları iddia edildi.

Öte yandan, çete elemanlarının manken ve oyuncu Gamze Özçelik'in avukatı Fatih Volkan'ı öldürmek istedikleri ileri sürüldü. Çetenin avukat Volkan'ın R.Ö'nün ailesine avukatlık yaptığı gerekçesiyle öldürülmek istendiği öne sürüldü. Çetenin ünlü pop sanatçısı Kenan Doğulu'nun menajerini de aralarındaki husumet nedeniyle öldürmek istediği iddia edildi.

UYUŞTURUCU TİCARETİNDEKİ RANT ÇETEYİ İKİYE BÖLDÜ

A.Ö., F.E., H.D.S. ile uyuşturucu paylaşımı nedeniyle aralarında husumet olduğu iddia edilen ve R.Ö.'nün lider olduğu belirtilen 2 çete arasındaki çatışma, Hollanda'ya gönderilen 5 milyon dolarlık bir uyuşturucu sevikiyatının ardından ortaya çıktı. Para paylaşımından çıkan kanlı uyuşturucu savaşlarının ilk halkası Doğuş Faktoring'in sahibi Ertuğrul Yılmaz'ın 2003 yılında Almanya'da kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesi oldu. Perde arkasında uyuşturucu şebekesini yönettiği ileri sürülen ve Hollanda'da

yaşayan A.Ö. ile F.E.'nin R.Ö.'yü bu cinayetten sorumlu tuttukları iddia edildi. Hollanda ve Almanya'da 2 grup arasında süren çatışmalarda 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yurtdışında süren uyuşturucu savaşı daha sonra İstanbul'a sıçradı. Polis kayıtlarında bugüne kadar herhangi bir suç kaydı bulunmadığı bildirilen ve uyuşturucu baronu olduğu öne sürülen A.Ö.'nün, Almanya'da öldürülen ortağı Ertuğrul Yılmaz'ın intikamını almak için İstanbul'da Kenyalı Soner lakaplı S.Ş. ile sosyete çorbacısı olarak tanınan H.D.S. ile anlaştığı öne sürüldü.

İstanbul'da 2 grup arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. 1 Şubat 2006'da Ümraniye'de kafasına kurşun sıkılarak öldürülen MHP ana davası sanıklarından Adana Emniyet Müdürü Cevat Yurdakul'un katili Abdurrahman Kıpçak da, uyuşturucu savaşlarındaki cinayetlerin son halkasını oluşturdu. Abdurrahman Kıpçak'ın R.Ö.'nün tetikçiliğini yaptığı gerekçesiyle öldürüldüğü iddia edildi.

(AS-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından darbedildi

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel çalışanları tarafından darbedildi

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

2 çocuk annesi boğazı kesilerek katledildi! 3 altın bilezik için öldürmüş

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196
Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title