Haberler

Son dakika haberi... Kovid-19 bal tüketimini de artırdı

Güncelleme:

Son dakika habere göre Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bal tüketiminin arttığını, ülkeye yetecek kadar bal üretildiğini bildirdi.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Ziya Şahin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bal tüketiminin arttığını, ülkeye yetecek kadar bal üretildiğini bildirdi.

Şahin, AA muhabirine, Türkiye'nin yılda 114 bin ton bal üretimi ile Çin'in ardından dünyada ikinci büyük bal üreticisi olduğunu söyledi.

Türkiye'de yaklaşık 70 bin ailenin arıcılık yaptığını dile getiren Şahin, arı varlığı ve bal üretimindeki potansiyel ile dünyada önemli bir konumda bulunan Türk bal sektörünün her geçen gün ilerleme kaydettiğini dile getirdi.

Bazı illerde üretimde yüzde 15-20'lik artış, bazı illerde de yüzde 20'lik bir düşüş yaşandığını belirten Şahin, bu durumu iklim şartlarına bağladı. Bal üretiminde ülke genelinde herhangi bir sıkıntı bulunmadığına işaret eden Şahin, "Ürettiğimiz 114 bin ton balın sadece 70-75 bin tonunu tüketiyoruz. Ülkemiz için yeterli bal mevcut." dedi.

Türkiye'nin endemik bitki bakımından zengin bir ülke olduğunun altını çizen Şahin, bu zenginliğin üretime yansıtılması gerektiğini söyledi.

"Bal ve arı ürünlerine talep arttı"

Şahin, dünyada Kovid-19 salgını nedeniyle arı ürünlerine karşı talebin arttığını, buna bağlı olarak arıcıların bal üretimini de artırdığını vurgulayarak ilk hasadı yapılan çiçek balında fiyatların geçen yıla göre yükseldiğini ifade etti.

Çam balında ise ağustosta yapılması planlanan birinci sağımda böceğin gelişmemesi ve ısı değişimleri nedeniyle ürün alınamadığını belirten Şahin, ekim ayında çam balından iyi bir sağım yapacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Ziya Şahin Türkiye Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title