Haberler

SOLOTÜRK'ten Gösteri Uçuşu

Güncelleme:

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi, Kocaeli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmit'te gösteri yaptı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı SOLOTÜRK ekibi, Kocaeli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında İzmit'te gösteri yaptı.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Marina Sahili'nde programı izlemek için hazırlanan alanda yaptığı konuşmada, esaret altında olmayı Türk milletinin asla kabul edemeyeceğini belirterek, esaretten kurtulmanın yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Kocaeli'nin kurtuluşunda milli mücadele kahramanlarından Yahya Kaptan ve İpsiz Recep'in büyük rolü olduğunu dile getiren Doğan, "Onlara vefa borcumuzu ödemek için bize düşen çok çok şey var. Üzerimize düşen, bayrağımızı daha yükseklerde dalgalandırmak, Cumhuriyetimizi daha güçlü ellerde tutmak ve geleceğimiz çocuklarımıza daha güçlü Türkiye bırakmaktır" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 16.30'da SOLOTÜRK 2'nci Gösteri Pilotu Erhan Günar, F-16 uçağıyla İzmit Körfezi üzerinde gösterisine başladı.

Alanda toplanan çok sayıda vatandaşın heyecanla izlediği gösteriyi kimileri de kameralarına kaydetti.

Yarım saatlik gösterinin sonunda Doğan, SOLOTÜRK ekibi adına 1'inci Gösteri Pilotu Hava Yüzbaşı Yusuf Kurt'a kentin simgelerinden pişmaniye ve saat kulesinin maketini hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Doğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title