Haberler

Sivas'a Yeni Kültür Merkezi Yapılacak

Vali Kemelek: "Kültür merkezinde 743 metrekare alana sahip 745 kişilik çok amaçlı salon olacak. Ayrıca diğer katlarımızda tiyatro, galeri, opera ve bale ile cep sinema salonları olacak. Sivas'a hayırlı olsun"

Sivas'a yeni kültür merkezi yapılacak.

Vali Zübeyir Kemelek, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, kültür merkezinin projesini tanıttı. Sivas'ın yeni kültür merkezine ihtiyaç duyduğunu ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kemelek, "Kültür merkezi 9 bin 600 metrekare inşaat alanı üzerine 5 kat inşa edilecek. Proje için 6 milyon lira ödeneğimiz var ve kaynak konusunda hiçbir sıkıntımız yok" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) karşısındaki alana yapılacak kültür merkezinin 2. bodrum katının otopark olacağını belirten Kemelek, diğer katlarda ise çok sayıda sinema, tiyatro, galeri, opera ve bale salonları bulunacağını bildirdi.

Kültür merkezinin statik ve mimari projeleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Kemelek, şunları kaydetti:

"Projenin ihale sürecini tamamlayıp eylül ayı içerisinde temelini atmayı planlıyoruz. 2014 Eylül'ünde de kültür merkezinin inşaatını tamamlamayı hedefliyoruz. Kaynak konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Sivas'ın ihtiyaç duyduğu bu hizmete bir an önce kavuşması için gayret göstereceğiz. En son teknolojiyle donatılmış kapsamlı bir kültür merkezi olacak. Kültür merkezinde 743 metrekare alana sahip 745 kişilik çok amaçlı salon olacak. Ayrıca diğer katlarımızda tiyatro, galeri, opera ve bale ile cep sinema salonları olacak. Sivas'a hayırlı olsun."

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise kültür merkezinin ana giriş kapısının Divriği Ulu Camii kapısına benzetildiğini belirterek, "Kültür merkezimiz Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtacak. Dış cephesiyle, giriş kapısıyla Sivas'ın birçok özelliğini yansıtacak görüntü olacak. Çalışmalarımız hızlı şekilde devam ediyor" dedi.

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de hazır bulundu. - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Zübeyir Kemelek Eylül Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title