Haberler

Siirt'teki "Işık Hadisesi"

Siirt'teki "Işık Hadisesi"- Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 251 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi havanın bulutlu olması nedeniyle geç gerçekleşti Tillo'da 251 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi havanın bulutlu olması nedeniyle geç gerçekleşti.

Siirt'teki "Işık Hadisesi"- Tillo ilçesinde İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 251 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi havanın bulutlu olması nedeniyle geç gerçekleşti Tillo'da 251 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi havanın bulutlu olması nedeniyle geç gerçekleşti.Siirt Valiliği'nce düzenlenen etkinlikte, sabah namazının ardından Tillo'da bulunan meydana "Işık Hadisesi"ni izlemek üzere toplanan vatandaşlar, tekbir ve salavatlar eşliğinde kurulan dev ekrandan sinevizyon aracılığıyla güneşin doğmasını bekledi.Saat 05.40'ta yaşanması beklenen "Işık Hadisesi" havanın bulutlu olması nedeniyle bir süre görülmeyince vatandaşlara geçen yıl gerçekleşen görüntüler izletildi. İlçe Müftüsü Abdurrahman Ece, "Işık Hadisesi"nin nasıl gerçekleştiğini ve önemini anlattı.Valisi Mustafa Tutulmaz, türbe ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Işık Hadisesi"ni izlemek için bir araya geldiklerini belirterek, "Ancak bugünkü doğa hadisesi güneşin sağlıklı şekilde çıkmasını engellediği için canlı bir şekilde bunu görme fırsatı bulmadık. Eylül ayında genel olarak hava açık oluyor inşallah o zaman göreceğiz" dedi.Vali Tutulmaz ve diğer davetlilerin türbeden ayrılmasından bir süre sonra bulutların dağılmasıyla güneş ışınları kuledeki ayna aracılığıyla İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucuna yansıdı.Siirt Üniversitesi Sosyoloji Bölümü koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İhsan Gül, "Işık Hadisesi"nin biraz geç de olsa yaşandığını ifade ederek, "Biz güneş ışıkların yansıyacağını düşünmedik. Türbeyi ziyaret edip dönmeyi düşünüyorduk. 'Işık Hadisesi'ni görmedik diye üzüldük ama bir anda gökten açılan bir pencereden çıkan güneş içimizdeki dualar kabul olacak ki türbeye yansıdı" diye konuştu. ...

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Fakirullah Mustafa Tutulmaz Tillo Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title