Haberler

Siirt'te 19 Mayıs Coşkusu

Güncelleme:

Siirt'te 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, coşku içinde kutlandı.

Siirt' teki ilk tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla, sabah saat 09:30'da Cumhuriyet Meydanındaki, Atatürk Anıt' na, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, çelenk sunulması ile başlandı.

Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekilmesinin ardından, buradaki tören son buldu.

Hükümet konağı meydanında, saat 10.00'da başlayan Kutlamalara; Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, Siirt AKP Milletvekilli Osman Ören, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, belediye başkan vekili Hidayet Elinç, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, İl Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam  Olgaç,kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Hükümet Konağı önündeki tören programı; Aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından, öğrencilerin konuşmaları ve günün önem ve anlamını belirten şiirleri okumalarının ardından, konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam  Olgaç,"Milletçe bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkması, esarete karşı, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Kutsal vatan toprakları bizlere emanet edilmiş paha biçilmez bir hazinemizdir. Bu emaneti milli ve manevi zenginlikleri ile gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin görev ve sorumluluğudur.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin Cumhuriyet'imizin değerlerine sahip çıkarak, geleceğe taşımak için tüm güçleriyle çalışacaklarına olan inancımız tamdır."diye konuştu.

Gençleri temsilen Mili Sporcu Esra Oğuz ise yaptığı konuşmada;"Büyük Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet'i en iyi şekilde koruyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yüreğimizde taşıdığımız Atatürk, Vatan ve bayrak sevgisini, halkımızın gelişme ve refahı konusunda da bilgi toplumunun gerektirdiği donanımları alarak, en iyi şekilde çalışarak, ülkemize hizmet edeceğiz."dedi.

Coşku içerisinde geçen kutlamalarda, gençler arasında, halat çekme, yumurta ve Çuval ve benzeri sportif yarışmalar büyük ilgi çekti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü bünyesinde, Güreş, Judo, Taekwondo, Jimnastik ve diğer spor alanlarda faaliyet gösteren sporcuların gösterileri beğeni ile izlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Gençlik konulu' Şiir, alanında dereceye giren öğrenciler ile gençler arasında, Atletizm, Masa Tenisi, Satranç turnuvaları, Halat Çekme, Yumurta ve Çuval ve benzeri sportif yarışmalarda derece yapan öğrencilere, Vali Vekili Mustafa Pala ve Protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Coşku içinde kutlanan törenler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüğüne bağlı sporcuların vatandaşlara karanfil dağıtımının ardından, tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Osman Ören 19 Mayıs Güncel Haberler

title