Haberler

Şiddetli Yağış Ölüdeniz'in Rengini Değiştirdi

Güncelleme:

Fethiye'de dün gece başlayan şiddetli yağış ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri etkisine aldı.

Fethiye'de dün gece başlayan şiddetli yağış ilçe merkezi ve bağlı mahalleleri etkisine aldı. Yağış sonrası 1965 metre rakımlı Babadağ'ın eteklerinde kurulu Karaağaç Mahallesi'nde sel oluştu. Mahalleye ulaşımı sağlayan 3 kilometrelik yolun 300 metrelik bölümü selin taşıdığı kaya parçaları nedeniyle kullanılamaz hale geldi. 15 evin bulunduğu mahallede vatandaş mahsur kaldı. Hastalanan bir kadın hastaneye ulaştırılamazken, anne- babalar okula gidecek çocuklarını sırtlarında taşıyarak yolun karşısına geçirdi. Bölgede toplanan mahalleli yolu ulaşıma açmak için taş ve moloz yığınlarını elleriyle temizlemeye çalıştı. Bozulan yoldan karşıya geçmeye çalışan motosiklet sürücüsüne ise vatandaşlar iterek yardımcı oldu.

'YAĞMUR BAŞLAYINCA BURADAN GEÇMEK İMKANSIZ'

Her yağmurda yolun ulaşıma kapandığını belirten mahalleli, yıllardır aynı sorunla mücadele ettiklerini belirterek, yetkililerden yardım istedi. Yolun 1987 yılında açıldığını belirten Durmuş Ali Göktepe, her kış aynı sorunla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Selin taşıdığı kaya parçaları nedeniyle yolun tamamen kapandığını anlatan Göktepe, "15 ev sakini bölgede mahsur kaldı. Okula gidecek çocukları anne babaları sırtında taşıdı. Sel olmasa yürüyerek yoldan geçeriz. Ancak yağmur başlayınca buradan geçmek imkansız" dedi.

'ÇOCUKLAR UÇARAK MI GEÇECEK?'

Sabahki yağışta çocukları güçlükle yoldan geçirdiklerini vurgulayan mahalle sakinlerinden Coşkun Aykırı da şunları söyledi:

"Babadağ'ın eteklerinde toplanan tüm yağmur suyunun geçiş güzergahı burası. Yetişkinler olarak bu duruma yılladır alışkınız, ancak okula gidecek çocuklarımız, hastaneye gidecek hastalarımız var. Buradan araç geçişi şu an imkansız. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Yoksa mayıs ayına kadar buradan ulaşım sağlanamaz. Hastaneye gitmesi gereken hastalarımız var. Ölüdeniz'e 15 dakikalık mesafedeyiz. Muğla Valiliği bu bölgeyi incelemeye almış ancak yolun ne zaman yapılacağı belli değil. Bozulan yoldan köye 1 kilometre mesafe var. Burada yaşayan herkes mağdur. Gerekirse bu evleri buradan taşısınlar. Birazdan okul servisi gelecek. Çocukları yolun bozulan bölümünde bırakacaklar. Bu çocuklar buradan uçarak mı geçecek? Yetkililer 'Bu konudan haberdar değildik' demesin. Şu an elektriğimiz yok, yolumuz yok. Bu mahalle sakinleri ne yapsın?"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ölüdeniz Karaağaç Babadağ Fethiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title