Haberler

Sevgililer Gününde 'Şiddete Karşı Adalet İçin Dans Et' Etkinliği

Kadıköy Belediyesinin organize ettiği 'Şiddete karşı adalet için dans et' etkinliği 14 Şubat Sevgililer Gününde Kadıköy İskele Meydanında yapıldı.

Kadıköy Belediyesinin organize ettiği 'Şiddete karşı adalet için dans et' etkinliği 14 Şubat Sevgililer Gününde Kadıköy İskele Meydanında yapıldı. Etkinliğe katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Benimle ilgili sıkıntılar var. Ama siz de bilin ki ben Atatürk'ün partisindeyim. Buradan beni kimse söküp atamaz" dedi.

Kadıköy Belediyesinin organize ettiği "Şiddete karşı adalet için dans et" etkinliği Kadıköy İskele Meydanında yapıldı. Etkinlik, tüm dünyada "One Billion Rising" eylem grubu ile aynı anda saat 14.00'de aynı müzik ve dans figürleriyle gerçekleştirildi. Etkinliğe Kadıköylü kadınlarla birlikte Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, KADER Kadıköy, Kırmızı Biber Derneği, Kadın Partisi Girişimi, Meyader üyeleri de destek verdi. Etkinliğe katılan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, kendisini karşılayan vatandaşlarla dans ederken, yaşlı başörtülü bir kadın vatandaşla sahnede yaptığı dans hareketleriyle dikkat çekti.

Belediye Başkanı Selami Öztürk, buraya bugün geliş amacının adalet için olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu ülkenin askerleri, bilim adamları, rektörleri zulüm görüyor, içerlerde yatıyor. Önemli olan bu ülkedir, demokrasidir, adalettir, hürriyettir. Bugün onun için dans ediyoruz. Burada yirmi yıllık belediye başkanlığı dönemimizde sizlerle bunu gerçekleştirdik. Toplumsal duyarlılığımızı her ortamda sergiledik. Bu gurur bana yetiyor, bu gurur size yeter. Evet benimle ilgili sıkıntılar var. Siz de bilin ki ben Atatürk'ün partisindeyim. Ben altı oku içime sindirmişim. Buradan beni kimse söküp atamaz."

Öztürk, geçen yıl kadına yönelik şiddetle ilgili dans ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada en çok şiddetin uygulandığı ülkelerden biri Türkiye. Bu yıl kadına şiddetin yanı sıra Türkiye'mizde çıkan adalet sıkıntılarıyla ilgili. Tabi adaletin yerle bir edildiği, adalet çetesinin olduğu söylendiği ve bunun bizzat başbakan tarafından söylendiği bir dönemi yaşıyoruz. Kimse hakime, savcıya güven duymuyor. Adalet duygusunun sarsıldığı ülkelerde demokrasiyi korumak mümkün değil, insan haklarını korumak da mümkün değil. Halkımızın duyarlılığı buna. Kadınlarımız bilhassa bugün dans yaptı. Bu dansları bir nevi tepki, umarım ilgililere ulaşır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Selami Öztürk Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title