Haberler

Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi.

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan onbaşı Ahmet Tosun için memleketi Adana'da tören düzenlendi.

Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) düzenlenen törenin ardından uçakla İncirlik Hava Üssü'ne getirilen Tosun'un cenazesi buradan alınarak, Merkez Sabancı Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen törene, şehidin annesi Raziye, babası Celil, 5 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Seda Tosun, akrabaları ve yakınları ile Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, AK Parti Adana milletvekilleri Necdet Ünüvar, Necati Çetinkaya, Mehmet Şükrü Erdinç, Ali Küçükaydın, Fatoş Gürkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, siyasi parti temsilcileri, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Ahmet Tosun'un cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Mehmet Gökce, cenazede herhangi bir slogan atılmasının dinen uygun olmadığını belirttikten sonra, cenaze namazını kıldırdı.

-Uhud şehidi Enes Bin Nadr'dan etkilenmiş-

Gökce, namazın ardından yaptığı konuşmada, dün akşam şehidin bir yakını ile konuştuğunu belirterek, şehit Tosun'un oğlu olursa ona Enes ismini vermeyi düşündüğünü anlattığını söyledi.

Şehit Ahmet Tosun'un bu ismi "Uhud Savaşı"nda şehit olan Enes Bin Nadr'dan dolayı tercih ettiğini anlatan Gökce, şöyle devam etti:

"Şehidimiz Enes Bin Nadr'ın hikayesini okur. Savaş sonrası Enes Bin Nadr savaş meydanında aranır ama bulunamaz. Kız kardeşi geliyor ve Enes Bin Nadr hazretlerini parmaklarının ucundan teşhis ediyor. Gözleri oyulmuş, burnu ve kulakları kesilmiş ve üzerinde 80 küsur yara ile ruhunu Cenab-ı Hakk'a satmış cennet karşılığında Allah onu satın almış. Şehidimiz de bu hikayeyi okuduktan sonra 'Allah'ım bana bir evlat ver. Adını Enes koyayım. Bu kahramanın adını yaşatayım.' Şimdi öyle bir ruhun sahibi aynen Enes Bin Nadr gibi o özlemin, o hasretin içine girerek bizzat onunla kucaklaşmış oluyor. Şimdi belki Ahmet'imin de gözleri yok, kolları yok, ayakları belki kopmuş durumda. Enes Bin Nadr'ı kat kat geride bırakmış durumda. Yani yeryüzünde cesedinden hiçbir şey belki de kalmamış durumda. Şunu demek istiyorum. 'Enes Bin Nadr gibi yarabbim gözümü, kulağımı, ayağımı bedenimi feda ettim. Uçtu gitti, huzuruna geldim. Senin yoluna bunları feda ettim ve huzuruna geldim' diyebilecek bir kahramanın maneviyatı önünde, ruhu önünde bulunuyoruz."

Törenin ardından şehit Amhet Tosun'un cenazesi defnedilmek üzere Çirişgediği köyüne götürüldü.

Bu arada, şehidin bilgisayar öğretmeni olduğu ve askerliğini kısa dönem olarak yaptığı öğrenildi.

Muhabir: Anıl Bağrık/Ömer Yıldız

Yayıncı: İsa Sansar - ADANA

Kaynak: AA / Güncel

Gülhane Askeri Tıp Akademisi Ahmet Tosun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title