Haberler

Şehit Uzman Çavuş Gözyaşları ile Toprağa Verildi

Diyarbakır'da mayınlı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir'in Kilis'te, gözyaşları ile toprağa verildi.

Diyarbakır'da mayınlı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir'in Kilis'te, gözyaşları ile toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Akdemir için Kilis Merkeze bağlı Mısırcık Köyünde bir tören düzenlendi. Törene Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kilis milletvekilleri. Opr. Dr. Fuat Karakuş, Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

23 yaşında Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir'in cenazesi camiye getirildiği sırada Annesi Gülşan, nişanlısı Aysel ve kız kardeşi sinir krizi geçirerek baygınlık geçirenler oldu. "Şehidin Annesi Gülşan Akdemir, "Kahpelere sözün var, beni de askere götürün, oğlumun yerine ben gideceğim, ben şehit anasıyım" diye bağırdıktan sonra zılgıt çekti. Şehit Uzman Çavuşun ağabeyi Astsubay Başçavuş Mesut Akdemir ağlayıp sinir krizi geçirenlere dönerek, "köpekleri sevindirmeyin, kardeşim şehit oldu diye konuştu.

Şehit Uzman Çavuş'un tabutuna sarılan yakınları gözyaşı dökerken, Cenaze namazı Kilis İl Müftüsü Mehmet Cüneyt Kaşvut tarafından kıldırılırken, şehidin cenazesi Güvenli köyünde toprağa verildi.

Şehit, Jandarma Komando Uzman Çavuş Mehmet Nuri Akdemir'in babası Mehmet Akdemir ise Güvenli köyünün muhtarı olarak görev yaptığı öğrenildi. 23 yaşındaki şehidin 4 erkek kardeşi 2 kız kardeşi olduğu, Mehmet Nuri Akdemir'in hafta başında nişanlısı ile resmi nikah kıydığı Ramazan bayramından sonra düğün yapacağı öğrenildi. - KİLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Odabaş Diyarbakır Kilis Politika Güncel Haberler

title