Haberler

Şehit Kızına ve Şehit Babasına Devlet Övünç Madalyası Verildi

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci ve 18 Mart Şehitleri Anma günü Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 97'nci ve 18 Mart Şehitleri Anma günü Kars'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Şehit kızı ve şehit babasına Devlet Övünç Madalyası ile beratı verildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki anma programına Vali Ahmet Kara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Belediye Başkan yardımcısı İsmet Aydın, Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Vali yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, şehit ve gazi dernekleri, şehit ve gazi aileleri, daire amirleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Garnizon Komutanlığı adına Topçu Teğmen Halil İbrahim Özertem günün anlam ve önemini belirtir konuşma yaptı. Şiir dinletisi, koro gösterisi Çanakkale Oratoryosunun ardından Devlet Övünç Madalyası törenine geçildi. Şehit Jandarma Uzman Erbaş Taner Özdemir'in kızı 8 yaşındaki Esra Özdemir'e, Devlet Övünç Madalyasını Vali Ahmet Kara verdi. Vali Kara, 'Baban şehit senin biliyorsun değil mi Baban Cennet'te bizi bekliyor. Sende bu beratı gururla sakla diye konuştu. Şehit Er Volkan Yulalı'nın babası Sait Yulalı'nın Devlet Övünç Madalyasını ise Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan verdi. Şehit Babası Sait Yulalı, övünç madalyasını alırken, 'Vatan sağolsun dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzalı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası Beratı'nda şu ifadelere yer verildi

'Üstün görev anlayışı içinde feragat, fedakarlık, başarı ve yararlılık dolu çalışmalarıyla Türkiye Cumhuriyeti ve türk milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, 2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu'nun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilmiştir. Son olarak Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi Aileleri onuruna Öğretmenevi'nde yemek verildi.

Bu arada Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da, Kars Şehitliğini ziyaretinde Esra Özdemir'in şehit babası Şehit Jandarma Uzman Erbaş Taner Özdemir'in kabrini ziyaret ederek kırmızı karanfil bıraktı ve dua etti. Şehit kızı Esra'yı öpen ve başsağlığı dileyen Bakan Yılmaz, şehit ailesiyle yakından ilgilendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Ahmet Kara Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

title