Haberler

Özgecan'ın Katili Tek Şartla Aftan Faydanalabilir

Güncelleme:

Türkiye'yi sarsan Özgecan Aslan cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak olan katil zanlısının aftan yararlanabilmesi için 39 yıl hapis yatmış olması gerekiyor.

Hunharca bir cinayete kurban giden Özgecan Aslan'la ilgili soruşturmada sona gelindi. Tarsus Cumhuriyet Savcısı Ayhan Akyol tarafından yürütülen soruşturma dosyasında tek eksik olan belge Özgecan'a ait otopsi raporu. Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan otopsi raporunun da gelmesiyle birlikte soruşturma tamamlanmış olacak.

'CANAVARCA HİSLE...'

3 sanık yani Suphi Altındöken, Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe için savcılık makamı TCK'nın 82'ye B maddesi gereğince 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet' talebinde bulunacak. Bu talebin bulunulmasında ise sanıkların verdiği ifadeler etkili oldu. Suphi Altındöken ifadesinde Özgecan'ın ellerini daha ölmeden kestiğini ifade etmesi ve daha sonra yakması aleyhinde en önemli kanıt.

BABANIN HIRILTI İFADESİ DELİL

Baba Necmettin Altındöken'in ifadesinde, "Ben kesme işlemlerini görmedim ancak arabanın içinden gelen hırıltı seslerinden anladım. Birisinin genzinden 'hığğ' sesi geliyordu" demesi de Özgecan'ın hala yaşadığını gösterdi. Babanın, Özgecan'ı kurtarmak için hiçbir girişimde bulunmaması, onlarla birlikte minibüse binmesi, pasif kalması onu da diğer iki zanlı kadar suçlu kıldı. Ayrıca babanın Özgecan'a ait kitapları ve kıyafetleri ablasının sobasında yaktığını beyan etmesi de kuvvetlendirici delil sayıldı.

39 YILDAN ÖNCE KESİNLİKLE AF YOK

3 zanlı TCK'nın 82'ye B maddesi gereğince canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak. Hukukumuzdaki en ağır ceza bu. Ağırlaştırılmış hapis cezasının ömür boyu hapis cezasına göre en belirgin farkı, aflardan yararlanamayacak olması. Aftan yararlanabilmesi için 39 yıl hapis yatmış olması gerekiyor.

O MİNİBÜS TRAFİKTEN ÇEKİLDİ

Özgecan Aslan'ın içinde katledildiği minibüsle ilgili kriminal inceleme tamamlandı ve sahibi Sabri Gülcan'a teslim edildi. Minibüsü teslim alan Gülcan, aracı kapalı bir otoparka koyarak seferlerden çekti. Mersin TOK (Tarsus Otobüsçüler Kooperatifi) yöneticileri ise aracında yaşanan olaydan dolayı oldukça üzgün olan Gülcan'ın kooperatif üyeliğini iptal ettirerek artık taşımacılık yapmayacağını beyan ettiği öğrenildi.

ÜNİVERSİTE SEFER KOYDU

Gülcan'ın aynı zamanda aracın plakalarını sökerek satılığa çıkardığı ifade edildi. Bu arada Tarsus-Adana arasındaki Özgecan Aslan'ın okuduğu Çağ Üniversitesi'ne Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ.ve Tarsus Belediyesi tarafından öğrencilerin rahatça evlerine ulaşabilmeleri için sabah ve akşam karşılıklı olarak birer sefer koyduklarını duyurdu.

(Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Suphi Altındöken Adli Tıp Kurumu Tarsus Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (296)

SEPO:

O MİNÜBÜSÜ SATIN ALACAKSIN İÇİNE O ÜÇ CANİYİ KOYUP İBRETİ ALEM İÇİN MEYDANDA ATEŞE VERECEKSİN EN GÜZEL CEZA BU BENCE

73
0
yanıtYanıtla
ZEYNEP DOGANmobilWeb@haberler.com:

YANI BSY DEMEK ISTEMIYORDUM AMA YETER NIYE GECENIN BI SAATI O MINIBUSE BINERLER BEN OLSAM BNEM NE ISI VARDI SU TESTISI SU YOLUNDA KIRILIR

7
34
yanıtYanıtla
küboş:

hırsızın hiç suçu yokmu. . . masum ev sahibimiyiz. . . . gecenin 8inde genç bi kız otobandan yolculuk yapacaksa neden erken yola çıkmamış. . . . kör ölür badem gözlü olur. . . sonnra katilide kınamayın. . . . ne olacağımız bellimi. . Allah şaşırtmasın hepimizi ıslah etsin

3
37
yanıtYanıtla
selin:

din gericiliktir yobazlıktır . . . kemalizm bu ülkede islamiyetin yerini almadıkça saçmalıklar son bulmaz o kadar . . .

2
36
yanıtYanıtla
sude demirmobilWeb@haberler.com:

ya tamamda belki pisman olmustur demokratik bi ulke burasi bakIn norvec te 39 kisi olduren adam serbst

2
35
yanıtYanıtla
MadibaMobil-IOS:

Bu nasıl bi cahillktir ya 2 dk lk zevk için ömrünü karartıyorsun artı bunun vebalini nasıl üzerinden atacaksın allah akıl fikir versin..

33
2
yanıtYanıtla
TABİ TABİ:

YAŞIM 30 A GELİYOR. BABAM 70 YAŞINDA VEFAT ETTİ. VEFATINA ÜZÜLDÜM ANCAK ŞU KIZCAĞIZA ÜZÜLDÜĞÜM KADAR DİYEMEM SANIRIM. YEMİN EDERİM İLK DEFA ERKEK OLDUĞUMDAN NEFRET ETTİM. BAKMAYA KIYAMIYORSUN YA ŞU KIZCAĞIZA. CDEZAYA GELİNCE. HER GÜN BİR TIRNAĞINI KERPETENLE. BAŞKA BİR GÜN BİR DİŞİNİ ÇEKİÇLE KIRACAKSIN VE BÜTÜN BEDENİNİ BU ŞEKİLDE ORTADAN KALDIRANA KADAR DEVAM EDECEKSİN. .

33
1
yanıtYanıtla
edip:

bu cani katil yaptıgı şehirler arası yolculuıkta arabadan inip diyarbakır tabelası altında bozkurt işareti yapıp fotosunu cekip facesinde paylaşan bu hınzirin. . En büyük ''siyasi zaferi'' tek bir Diyarbakırlı''nın olmadığı bir yol kenarında Diyarbakır şehir tabelasının önünde bozkurt işreti yapmak olan bir zihniyetin kadına yaklaşımı budur. . . Not: Eğer katil, köpek işaretini Diyarbakır merkezde yapmış olsaydı veya o esneda gecen birileri olsaydı . . . . . . . Özgecan şimdi yaşıyor olacaktı.

26
6
yanıtYanıtla
arif:

vatandaşın parasıyla böyle şerefsizleri niye hapishanede besliyorsunuz asın gitsin benim hakkımdan yediği ekmek haram olsun

30
1
yanıtYanıtla
adammobilWeb@haberler.com:

Şeriat lazım. Şeriata gericilik diyenler musluman değildirler. Şeriatı kabul etmeyen uygulamayan musluman değildir. Şeriat Allahın Hükümleri demektir. Bir musluman nasıl olurda Allahın hukumlerini kabul etmez . Şuphesizki Şeriati istemeyen gavurdan beterdir

21
10
yanıtYanıtla
Tüm 296 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title