Haberler

Şanlıurfa'da Sayaç Taktırmayan 50 Bin Çiftçinin Elektriği Kesilecek

Dicle elektrik Dağıtım Genel Müdürü (DEDAŞ) Murat Karagüzel, Şanlıurfa'da tarımsal sulamada kayıp dışı elektrik enerjisinin kayıt altına alınması için başlatılan sayaç takma kampanyasına katılmayan 50 bini aşkın çiftçinin kullandığı elektriğin kesileceğini söyledi.

Dicle elektrik Dağıtım Genel Müdürü (DEDAŞ) Murat Karagüzel, Şanlıurfa'da tarımsal sulamada kayıp dışı elektrik enerjisinin kayıt altına alınması için başlatılan sayaç takma kampanyasına katılmayan 50 bini aşkın çiftçinin kullandığı elektriğin kesileceğini söyledi.

DEDAŞ, sadece tarımsal sulamada her yıl 1 milyar 600 milyon lirayı bulan kaçak elektrik kullanımını önleyebilmek için bir kampanya başlattı. Şanlıurfa ve Mardin olmak üzere dağıtım bölgesindeki illerde elektrik gücü ile yeraltından çektikleri suyla tarlalarını sulayan 3 bin 500 tarımsal sulama müşterisi, kullandıkları elektriğin ölçülmesi için başvuruda bulunurken, kayıt dışı elektrik kullanan 50 bini aşkın çiftçi ise sayaç taktırmak için başvuruda bulunmadı. Dağıtım bölgelerinde 60 bin çiftçi bulunduğunu belirten DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, sayaç taktırmak için başvuruda bulunmayan 50 bini aşkın çiftçinin elektriğini keseceklerini açıkladı. Karagüzel, çiftçilerin mağdur olmamaları için sayaç takma çağrısında bulunarak şunları söyledi:

"Kampanyanın son gününe kadar sadece 3 bin 500 çiftçi müşterilerinin kullandığı elektriğin kayıt altına alınması için sayaç taktırdı. Kampanyanın son gününe girmemize rağmen halen söz verdikleri halde maalesef sayaç taktırmayan çok sayıda çiftçimiz var. Biz şirket olarak kampanyanın başladığı ilk günden bu yana sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriğini keseceğimizi, bu karardan dönülmeyeceğini çok kez açıkladık. Bu kararımız halen geçerlidir. Sayaç taktırmayan çiftçilerin elektriği kesinlikle kesilecektir. Sayaç taktırmayan 20 bin trafo müşterimiz bulunuyor. Sadece bu trafolardan 50 binin üzerinde çiftçi elektrik kullanıyor. Şayet bugün de sayaç taktırmak için başvuruda bulunmazlar ise ne yazık ki bu 50 bini aşkın çiftçinin elektriğini keseceğiz. Ürünlerinin susuz kalarak zarar görmemesi için çiftçilerimizin son gün de olsa sayaç taktırmak için şirketimize başvuruda bulunmalarını bekliyoruz."

- Şanlıurfa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karagüzel Şanlıurfa Mardin Dicle Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title