Haberler

Şanlıurfa Birecik'te Yetim Çocuklar Hediyelerine Kavuştu

Birecik'te yetim çocuklar hediyelerine kavuştuŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde kaymakamlığın başlattığı 'Yetimlere uzanan el cennete açılır' projesi kapsamında 800 yetim ve öksüz çocuğa hediyeleri, düzenlenen törenle verildi.

Birecik'te yetim çocuklar hediyelerine kavuştu

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesi'nde kaymakamlığın başlattığı 'Yetimlere uzanan el cennete açılır' projesi kapsamında 800 yetim ve öksüz çocuğa hediyeleri, düzenlenen törenle verildi.

Birecik Kaymakamı Kadir Perçi, kimsesiz çocukları sevindirmek adına 'Yetimlere uzanan el cennete açılır' adlı bir projeyi hayata geçirdi. İlçede yaşayan yetim ve öksüz çocukların tespitini yapan Kaymakam Perçi, bu çocuklara hayallerini, ümitlerini, sıkıntılarını ve sahip olmak istedikleri oyuncakları mektupla yazmalarını istedi. Kaymakamlık Proje Koordinatörleri Mehmet Nuri Kılıç ve Dilek Çelebi projeyi yürüterek kaymakamın yazdığı mektupları kimsesiz çocuklara ulaştırdı. Kaymakamdan gelen mektubu cevaplayan çocuklar, hayalini kurdukları bisiklet, ayakkabı, kıyafet, kırtasiye malzemesi, tutuğu takım forması, bilgisayar, tablet oyuncak istedi. İlçede yaşayan hayırsever vatandaşlardan da 130 bin lira maddi destek temin eden Kaymakam Perçi, yaklaşık 500 bin lira değerindeki projenin dağıtımı için öğretmenevinde bir tören düzenledi. Hediye dağıtım töreninde açıklamada bulunan Kaymakam Kadir Perçi, 'Bu mübarek ayda yetim ve öksüzleri sevindirmek adına bu projeyi hayatta geçirdik. İlk önce bu çocuklarımıza mektupla ulaştık. Onlardan gelen mektupları tek tek okuduk. Zaman zaman duygulandık ve ağladık. Bazı öğrencilerimiz sadece sevgi istemişlerdi. 'Yetimlere Uzanan El Cennete Açılır Projesiö kapsamında Birecikli işadamlarımızın, yardımsever vatandaşlarımızın desteği ve Birecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın katkılarıyla öğlencilerimizin taleplerini temin ettik. Yüreğiyle, diliyle, aklıyla ve maddi gücüyle destek veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

Açılış konuşmasının ardından hediye almaya gelen kimsesiz 800 çocuğun her birine 200 puan veren kaymakamlık çocuklara istediği ürünleri puanı yettiği kadar seçme hakkı verdi. Stantları gezen çocuklar, puanları karşılığında oyuncak aldı. Ürünlerden tablet ve bisiklet 200 puan olarak hesaplanırken, oyuncaklar ise 5 ila 20 puan arasında değişti. Oyuncaklarını alan çocukların, büyük bir mutluluk yaşadığı merkezin 4 gün boyunca açık kalacağı belirtilirken merkezde oyuncaklar dışında ayakkabı ve elbise gibi giyeceklerin de olduğu belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Perçi Birecik Çelebi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title