Haberler

Şanghay, Akıllı İmalat Ekipmanları Sektöründe Büyümeye Devam Ediyor

Güncelleme:

Şanghay kentinin akıllı imalat ekipmanları sektörünün ölçeği, 100 milyar yuanı aşarak büyümeye devam ediyor. Kent, 2024 yılına kadar 70 akıllı fabrika inşa etmeyi planlıyor. Akıllı fabrikaların inşasıyla üretim etkinliği artarken işletme maliyetleri düşüyor ve enerji tüketimi azalıyor. Şanghay, robotik alanında da büyümeyi hedefliyor ve 2025 yılına kadar 10 şirket geliştirme ve 100 milyar yuanlık bir piyasa büyüklüğüne ulaşma taahhüdünde bulunuyor.

SHANGHAİ, 5 Ocak (Xinhua) -- Shanghai kentinin akıllı imalat ekipmanları sektörünün ölçeği, 100 milyar yuanı (yaklaşık 14,09 milyar ABD doları) aştı. Çarşamba günü düzenlenen yerel bir konferansa göre kent, 2024 yılında 70 akıllı fabrika inşa etmeyi planlıyor.

Akıllı fabrikalarının inşasına yönelik konferansa göre Shanghai kentinde kurulmuş akıllı fabrikalarda üretim etkinliğinde ortalama yüzde 50'lik artış, işletme maliyetlerinde yüzde 30'luk bir düşüş ve birim enerji tüketiminde yüzde 13,8'lik bir azalma görüldü.

Eylem planına göre kent, 2025 yılına kadar robotik alanında 10 şirket geliştirme ve robotla ilişkili sektörlerde 100 milyar yuanlık bir piyasa büyüklüğüne ulaşma taahhüdünde bulundu.

Sanayi ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı'na göre 10.000'i aşkın dijital atölye ve akıllı fabrika inşa eden Çin, dünyanın en büyük akıllı imalat uygulama piyasası haline gelmiş durumda.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title