Haberler

Sana İhtiyacım Var" Kampanyası

Bursa'da kampanya kapsamında hazırlanan 17 tır yardım malzemesi, gönderildi.

Bursa'da, Suriyeliler için düzenlenen  "Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemelerini taşıyan 17 tır, yola çıktı

Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Ördekli Kültür Merkezi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Suriye'de savaş ve açlık gibi birçok felaketle yüzleşen insanların yardım beklediklerini belirtti.

Suriye'de savaşın yaşandığı günden bu yana İHH olarak sadece Bursa'dan 82'nci yardım tırının hareket ettiğini ifade eden Kaptan, hedeflerinin bu sayıyı kısa sürede 100 tıra tamamlamak olduğunu kaydetti.

Suriye'de 4 yıldır zulü devam ettiğini anlatan Kaptan, "Bu yapılan zulümler televizyonlarda gözler önünde. Daha ne kadar kurban vereceğiz ki bu batı, demokrasi, insan hakları dedikleri batı ne zaman görecek bu manzarayı. Gördünüz geçenlerde kamplarımızın önünde patlatılan bombayı. Saat 12.00'de aynı anda 100 tır İstanbul Boğazını geçti. Suriye'ye doğru hareket ediyor. Bursa'dan da, Bursa halkından da 17 tır onlara katılacak. Bu zulüm de geçecek. Nice diktatörler geldi geçti, bu da geçecek" diye konuştu.

Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay ise insanoğlunun hayatının her döneminde mutlaka bir imtihandan geçtiğini, Suriye'de aylardır bir insanlık dramı yaşandığını ifade etti.

Suriyelilerin can ve mallarıyla birlikte oradaki savaştan kaçarak muhacir ve mülteci konumuna düştüklerini vurgulayan Ay, "Onlar evlerini barklarını bırakarak, muhacir mülteci konumuna düşerek bir imtihana tutuldukları gibi bizler de Müslümanlar olarak bir imtihan içindeyiz. O sebeple Rabbimize hep niyaz ediyoruz, kardeşlerimizin, müminlerin dertleriyle dertlenme şuurunu bizlerden eksik etmesin. Bizleri bu şuurdan mahrum etmesin ki imtihanı kaybedenlerden olmayalım" ifadelerini kullandı.

Daha sonra İnegöl ilçesinden katılacak 7 tır ile birlikte toplam 17 tırdan oluşan konvoy ve arama kurtarma faaliyeti yürütecek 4 kişilik ekip, dualar eşliğinde yola çıktı.

Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'daki kriz merkezlerine götürülecek tırlarda, 100 ton un, 60 ton kuru gıda, 20 ton zeytin, 50 ton kuru yakacak ve 10 ton muhtelif yardım malzemelerinin bulunduğu bildirildi.

Törene, AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Güncel

Ördekli Kültür Merkezi Emin Ay Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title