Haberler

Sahne Öğretmenlerin Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı

Güncelleme:

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması'nın sonuçları açıklandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Sahne Öğretmenlerin Yetenek Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Yarışmada 1'inci olan öğretmenlere 4 bin ve mansiyon ödülü kazananlara da 2 bin TL ödül verilecek.

173 ÖĞRETMEN YARIŞTI

Kocaeli'de örgün ve yaygın eğitimde görev yapan aralarında sözleşmeli, ücretli ve usta öğreticilerin de bulunduğu 173 öğretmenin katıldığı yarışma oldukça çekişmeli geçti. Vokal kategorisinde 70, enstrüman dalında 13, şiir kategorisinde 65, stand-up dalında 9, skeç-drama dalında 7, ebru, teknik resim ve dans branşlarının yer aldığı Diğer Sahne Sanatları dalında 9 öğretmen hünerlerini sergiledi.

VOKAL VE ENSTRÜMAN

Müzik'te Vokal 1'incisi İzmit Yarbay Refik Cesur Ortaokulu'ndan Eda Kurt olurken, Enstrüman 1'incisi Darıca Fatih Kocaeli'nden Tuna Eryılmaz ve mansiyon ödülünün sahibi de Karamürsel Nazmi Oğuz Ortaokulu'nda Servet Oruç oldu.

DİĞER SAHNE GÖSTERİLERİ

Diğer Sahne Gösterileri'nde 1'inciliği Gölcük – KO-MEK Usta Öğreticisi Yusuf Akmeşe alırken Gölcük Şirinköy İlköğretim Okulu'ndan Hilal Tutar mansiyon ödülüne layık görüldü.

ŞİİR OKUMA

İzmit Ford Otosan Ortaokulu'ndan Sedat Kat Şiir Okuma'da 1'inciliği elde ederken Gölcük Kavaklı Şehit Onbaşı Adembaş Ortaokulu'ndan Kezban Ay mansiyon ödülünün sahibi oldu.

STAND-UP VE SKEÇ/ DRAMA

İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Kezban Hülya Güner, Skeç-Drama'da 1'inci oldu. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Stand Up 1'inciliği ile mansiyon ödülünü kazanacak özellikte eser bulunamadı.

ÖDÜL TÖRENİ VE GALA 22 KASIM'DA

Jüri üyeleri her biri birbirinden yetenekli yarışmacıları seçerken oldukça titiz davrandı. Puanlar kişilerin yetenekleriyle birlikte sahne performanslarına da verildi. Dereceye giren öğretmenler 22 Kasım Cuma günü SDKM'de düzenlenecek olan Sahne Öğretmenlerin programında performanslarını canlı olarak sergileyecek. Aynı gecede ödül töreni de yapılırken her dalın birincisine 4 bin ve mansiyonuna 2 bin lira verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gölcük Up Güncel Haberler

title