Haberler

Rize Fırtına Vadisi'nde Horonla 80'inci Madde Protestosu

Fırtına Vadisi'nde horonla 80'inci madde protestosuTulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildiBAKANLAR Kurulu'na, her türlü altyapı yatırımı için, 'izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil' yetkisi veren, 6 bin 745 sayılı yasanın 80'inci maddesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'nde düzenlenen basın açıklaması ve tulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildi.

Fırtına Vadisi'nde horonla 80'inci madde protestosu

Tulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildi

BAKANLAR Kurulu'na, her türlü altyapı yatırımı için, 'izin, tahsis, ruhsat, lisans ve tescil' yetkisi veren, 6 bin 745 sayılı yasanın 80'inci maddesi, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterilen Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Fırtına Vadisi'nde düzenlenen basın açıklaması ve tulum eşliğinde oynanan horonla protesto edildi.

Tarihi Makrevis Kemer Köprüsü'nde buluşan Fırtına İnisiyatifi üyesi yaklaşık 50 kişi adına açıklama yapan Tülay Gülay, verdikleri doğa mücadelesinde ağır aksak işleyen hukukun 80. madde ile yok hükmüne ulaşacağını belirterek, yasa maddesinin kentte ve kırda canlı yaşamına telafisi imkansız ekolojik yıkımlar getireceğini savundu. Gülay, "Yasa ile plan ve şehircilik ilkelerine aykırı projelere ruhsatsız, imar izinsiz, ÇED'siz ve yargı yolu önden kapatılmış olarak başlanabilecektir. Türkiye'nin doğal varlıkları ve kültür mirasları Bakanlar Kurulu'nun keyfine ve her şeye para gözü ile bakanların insafına terk edilecektir" dedi. Gülay, Anayasa Mahkemesi'nin üzerine düşen görevi yaparak doğa ve kentlere darbe girişimi olarak değerlendirdikleri yasayı iptal etmesini beklediklerini açıkladı.

Tulum eşliğinde kemer köprü üzerinde el ele tutuşarak horon oynayan grup daha sonra dağıldı. Protesto gösterisinin Rize ile birlikte Türkiye'de 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıhemşin Gülay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title