Haberler

Rekortmen Börekçiden 15 Temmuz Şehitleri Anısına 10 Bin Kişiye Aşure

BURSA'da, yaptığı dünyanın en uzun kol böreği ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börekçi Hasan Acar, 81 ilden getirdiği malzemeyle 15 Temmuz Şehitleri anısına 10 bin kişilik aşure yaparak dağıttı.

BURSA'da, yaptığı dünyanın en uzun kol böreği ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren börekçi Hasan Acar, 81 ilden getirdiği malzemeyle 15 Temmuz Şehitleri anısına 10 bin kişilik aşure yaparak dağıttı.

Bursa 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, kurduğu stantta 81 ilden gelen malzemeleri sergileyen Acar ve ekip arkadaşları, daha sonra bu malzemeleri kazana dökerek aşure yaptı. Acar ve ekibi yaklaşık 10 bin kişilik aşureyi vatandaşa dağıttı. Acar, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, 3 yıldan beri 81 ilden topladığı malzemelerle aşure yapıp dağıttığını, ancak bu yılki aşurenin diğerlerinden farklı olduğunu belirtti.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI DA KATKI YAPTI

15 Temmuz'da şehit olanlar için 10 bin kişilik aşure dağıttıklarını ifade eden Acar şunları söyledi:

"Bu aşure için şehit ve gazi yakınlarına ulaştık. Aşurelik malzeme için onlardan destek istedik. Onlardan da bize malzemeler ulaştı. Aşurelik malzemelerimizi topladık ve bugün malzemeleri bir araya getirerek aşureyi yaptı. Yaklaşık 10 bin kişiye 15 Temmuz'da şehit olanların anısına bu aşureyi dağıtıyoruz. Onların ruhu şad olsun. Onlar için ne yapsak azdır. Onları asla unutmamamız lazım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şehitlerimizi unutmuyor ve unutturmuyor. Biz de esnaf olarak böyle etkinliklerle destek olmaya çalışıyoruz."

Aşurenin barış ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirten Acar, bu etkinliği her yıl sürdürmek istediklerini sözlerine ekledi.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan Acar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024?
title