Haberler

İnegöl'de Ramazan Sokağı Etkinlikleri Başladı

Güncelleme:

İnegöl Belediyesinin düzenlediği Ramazan Sokağı etkinlikleri, Kaymakam Akça ve Başkan Aktaş'ın sokağın kilidini temsili anahtarla açması ile başladı.

9 yıldan bu yana farklı mekanlarda gerçekleştirilen Ramazan Sokağı kapılarını 10'ncu kez açtı. Ramazan Sokağı, bu yıl Nikah Dairesi ile MODEF Fuar Merkezi arasındaki boş alanda İnegöl halkının beğenisine sunuldu.

75 standın bulunduğu Ramazan Sokağının açılışına Kaymakam Ali Akça ve eşi Ferahil Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ve bazı yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit, Alper Taban ve Adil Kansu, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Hayırlı Ramazanlar diliyorum. Rabbim hayırlısı ile tamamlamayı nasip etsin. Çok güzel bir aya başlıyoruz. Dolu dolu yaşanacak. Biz her sene Ramazan Sokağı etkinlikleri yapıyoruz. Her sene formatı da değiştiriyoruz. İnegöllüler dolu dolu bir mekanda dolu dolu programlarla baş başa kalacak. Ramazana uygun bir şekilde eğlenme ve dinlenme imkanı bulacaklar. Ramazan bir ibadet ayı. Oruçlar tutulacak. 650-700 kişi Mahalle Konaklarımızda iftar yapacak. Camilerimiz hazırlandı. Sabah namazları, mukabeleler, teravihler… Bizim her yıl yaptığımız iftar programlarımıza bu yıl Sudan'ı a ekledik. Kosova, Gürcistan ve Bosna'nın yanı sıra bu yıl Sudan'a da gideceğiz. Orada 2 gün kalacağız. Oralarda erzak dağıtımları da yapılacak. Bu güzellikleri o bölgelere de taşıyacağız. Ramazan Sokağı'nı eski belde ve kenar mahallelere de taşıyacağız. Burada stantlarımız var. Ayrıca hayır derneklerimizin stantları da var. Her akşam ayrı bir sesle ve renkle İnegöl'ü buluşturacağız" dedi.

Kaymakam Ali Akça ise, 11 Ayın Sultanı Ramazan'a girildiğini belirterek, "Bizleri bu aya ulaştıran Cenabı Hakk'a hamd ediyorum. Ramazan ayı oruç ayıdır. Ancak bizim geleneklerimizde, kültürümüzde ve dinimizde orucun yanında başka anlamlar da taşır. Zenginlerin Allah'ın kendilerine verdiği zenginlikleri, ihtiyacı olanlarla paylaşmasıdır. Ramazan sadece yemeden içmeden kesilme değildir. Nefis terbiyesinin de ön plana çıktığı bir aydır. Ramazan'ın ardından Allah'ın hepimizi Bayrama da eriştirmesini niyaz ediyorum. Ayrıca bu etkinlikleri düzenleyen Belediyemizi de tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından temsili anahtar ile sokağın açılışı yapıldı. Kaymakam Akça, Başkan Aktaş ve davetliler daha sonra stantları gezdi. Ramazan Sokağı etkinlikleri kapsamında ilk akşamda Şems ve Mevlana Derneği sema gösterisi gerçekleştirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Ak Parti Ali Akça İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title