Haberler

PS5 özelliklerinde bilgisayar toplasak fiyatı ne olur?

Güncelleme:

PS5 özelliklerinde bilgisayar toplamak ne kadar mal oluyor? İşlemcisinden depolama birimine kadar tüm parçalar daha ucuza gelir mi?

Bilgisayar veya oyun konsolu satın almak aslında oyuncular arasında uzun yıllardır devam eden bir tartışma. Ancak 2020 yılında yeni nesil PlayStation 5'in duyurulmasıyla birlikte bu tartışma daha da alevlendi. Peki PS5 özelliklerinde bilgisayar toplamak ne kadara mal olur?

Çıkış tarihi yaptığı tarihten bu yana stok sorunlarıyla boğuşan PlayStation 5, özellikle tatil dönemlerinde bulunmaz hale geliyor. Bu yüzden PS5'e denk bir oyun bilgisayarı toplamak belki de daha mantıklı olacaktır.

PS5 ÖZELLİKLERİNDE BİLGİSAYAR TOPLAMAK

Sony'nin PlayStation'a özel CPU ve GPU üretmesi için AMD ile çalıştığı düşünüldüğünde, oyun konsolu parasına bilgisayar toplamak zor olacak. Özellikle son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına çip krizi ile ekran kartı bulmak zorlaştığı için PS5'e rakip bir sistem hazırlamak tartışma konusu haline geldi.

PS5 satın almadan aşağı yukarı benzer bir oyun bilgisayarı toplayarak aynı performansı elde etmek mümkün mü? İlk olarak PlayStation 5'in özelliklerine göz atalım:
  • CPU: 3,5 GHz'de 8 çekirdekli/16 iş parçacıklı AMD Zen 2 CPU
  • GPU: 2,23 GHz hızında ve 10.3 TFLOP performansa sahip AMD RDNA 2 ekran kartı
  • RAM: 16GB GDDR6 bellek
  • Depolama: 4 TB'a kadar NVMe genişletme seçeneği ile 825 GB özel SSD
  • Giriş / Çıkış: USB Type-A bağlantı noktası (Hi-Speed USB), USB Type-A bağlantı noktası (Süper Hızlı USB 10Gbps) x2, USB Type-C bağlantı noktası (Süper Hızlı USB 10Gbps)

Sony, PlayStation 5 donanımları için AMD ile birlikte çalıştığı için, tüketicilere sunulan parçaları kullanmıyor. Bu yüzden PS5'e özel CPU ve GPU parçalarının eş değerleri ile bilgisayar toplamak zorundayız.


Yazımızda yer alan fiyatların değişkenlik gösterebileceğini ve bilgisayar parçalarını bütçenize göre değiştirebileceğinizi unutmayın. Kıyaslama sadece rehber olması için oluşturulmuştur.
Kaynak: Shiftdelete / Gamegar

Advanced Micro Devices Bilgisayar Haberler

Bakmadan Geçme

Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title