Haberler

Altan Tan Canlı Yayında PKK'yı Topa Tuttu!

Güncelleme:

Konuk olduğu olduğu programda PKK'yı "HDP'ye verilen desteği kendilerine verilmiş sandılar" sözleriyle eleştiren HDP'li Altan Tan, sosyal medyada trend topic oldu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, katıldığı televizyon programında partisini ve PKK'yı eleştirdi. Yaşananlar sonrası Altan Tan Twitter'da TT oldu.

"BİZİM SEÇMEN KİTLEMİZ FARKLI"

HDP'nin Türk solunun temsil eden bir partiye dönüştüğünü, tabanın ise muhafazakar bir yapıda olduğuna dikkat çeken Tan, "Bugün geldiğimiz noktada eş başkanlardan yönetime, genel başkan yardımcılarına kadar oluşan tabloya baktığınız zaman eski BDP, HADEP geleneği artı Türk solunun yüzde 80-90′lık bir temsile geldiğini görüyoruz. Bizim seçmen kitlemiz ise daha farklı. Ana gövde daha muhafazakar Kürt kitlesi." şeklinde konuştu.

"PKK OYLAR KENDİSİNE VERİLMİŞ SANDI"

Tan'a göre, 7 Haziran seçim sonuçları yanlış değerlendirildi, en büyük yanlış ise terör örgütü PKK'nın. Çünkü PKK, HDP'ye verilen oyu halkın kendisine desteği olarak yorumladı.

"Bana göre PKK'nın bir hatalı değerlendirmesi de şu, HDP'ye verilen tüm oyları aynı zamanda kendisine verilmiş bir destek olarak gördü. Bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Bugün de yeni çıkan bu parti kimliğinde görüntü eski HADEP, BDP geleneği artı Türk solunun temsilinin vitrinin yüzde 80-90′ına oturmasıdır. Bunun hakkında doğru veya yanlış kararını seçmen verecek."

"HALKIN ÖNÜNDE ÇOK KÖTÜ ÖRNEKLER VAR"

Kürt halkının önünde Suriye ve Irak örnekleri bulunduğuna dikkat çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm adresinin siyasetten geçtiğine vurgu yaptı.

"Kürt halkının yaşadığı 40 yıllık bir savaş dönemi var. Halk, Kürtlüğüne, kimliğine, inancına, dinine sahip çıkıyor. Ama halk bunları elde etmek için, bu haklarını elde etmek için savaşmayı, silahlı mücadeleyi istemiyor. Halkın önünde çok kötü bir Suriye ve Irak örneği var. Milyonlarca insanın evinden göç ettiği, perişan olduğu, hayatını kaybettiği örnekler bunlar. Politikanın devrede olmasını istiyor."

SOSYAL MEDYADA TREND TOPİC OLDU

Altan Tan canlı yayında söylediği bu bu sözler sonrası gündem oldu. Altan Tan, HDP'liler ve PKK sempatizanları tarafından sosyal medyada linç edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyarbakır Altan Tan Twitter Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (266)

.:

Türkü Kürtten ayırırsanız Ne Kürt Kalır Ne Türk Kürdü Türkle Birleştirirseniz Ne İngiliz Kalır Ne Fransız . . .

94
3
yanıtYanıtla
türkiyeli:

kardeşim ben kürtüm ne pkk ne hdp ikiside umrumda degil bugüne kadar ocagımı türkiye cumhuriyeti topraklarında tüttürdüm hastam oldu hastaneye gittim derdim oldu jandarmaya gittim Allah devlete zarar vermesin

80
7
yanıtYanıtla
silopili:

ben bir kürt vatandaş olarak. barış olsun dıye oy vermıştım. akabinde evımın dibine mayın düşedıler baktım amacları başka bıdaha asla oy falan vermem hdp.

61
4
yanıtYanıtla
dogrusu Mobil-ANDROID:

seninleyiz apo ve sayin demirtas

6
55
yanıtYanıtla
beşiktaşlı:

o şanlı bayrağımıza ettiğiniz her küfrün acısını, inan bana sizin gibi keferelerden sonuna kadar çıkaracağız.

yanıt4
yanıt2
zeki:

senin gibi bir insanın ne işi var o dinsizlerin arasında. hdp/pkk tamamen türk solu, kominist, zerdüşt, leninist ve marksistlerden oluşan bir parti/örgüt haline dönüşmüştür.

13
38
yanıtYanıtla
bomba:

Ne komik , baktılarki kürt halkın desteğini kaybettiler, şimdi suç bizim değil pkk yaptı diyorlar , evet evet halk salak zaten bir daha size oy verir, milleti evinden ettiniz evlerini bombayla çevirdiniz

41
4
yanıtYanıtla
gerçek kürt:

Altan tan senin ne işin var ateist ve komistlerin partisinde.

38
5
yanıtYanıtla
h:

Gerçek kürt, kürt düşmanı değildir senin gibi sünepe!

yanıt1
yanıt2
samsunlu:

İnanıyorum bir kürt bir türkten daha fazla devletine sadıktır.göreceksiniz.ama batıdaki beyaz türklerin yanı solcuları PKK dan daha haindir.

35
7
yanıtYanıtla
Tüm 266 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title