Haberler

'PKK'nın Çözümü Olurmu Tartışmasının Zamanı Geçti'

Türkiye-Ab Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk, 'PKK Terör Örgütünün Çözüme Katkısı Bulunur mu Tartışması Yapmanın Zamanı Geçmiştir' Şeklinde Konuştu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanı Joost Lagendijk, "PKK'nın Kürt sorununa çözümü olur mu tartışmasının zamanı geçmiştir" dedi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komisyonunda Türkiye'de yapılan 58. KPK toplantısı hakkında bilgi veren Lagendijk, toplantının, Türk tarafının her türlü yeni fikre açık olması ve AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'in hazırladığı Türkiye tavsiye kararının dengeli ve olumlu bulunması nedeniyle son yılların en iyi toplantısı olduğunu söyledi.

     ABHaber'e göre, Lagendijk, KPK toplantısında 301. madde, Kürt sorununun gündeme getirdiklerine dikkat çekerek TBMM'de bütçe tartışmalarından sonra 301. madde değişikliğinin gündeme geleceğini kaydetti. Lagendijk daha sonra şöyle konuştu:

"Artık PKK konusunda şüpheli olmanın zamanı geçti. TBMM'de çok sayıda Kürt kökenli milletvekili var. DTP mecliste. Ayrıca Kürt vatandaşlara belirli haklar verildi. Dolayısıyla PKK terör örgütünün çözüme katkısı bulunur mu tartışması yapmanın zamanı geçmiştir. KPK toplantısında oybirliği ile PKK terörünü kınadık. Bu arada Türk muhataplarımız bizlerden Türkiye'nin PKK ile mücadelede Avrupa'nın desteğini istediler."(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title