Haberler

Philips ile Tasarruf Etmenin Tam Zamanı

Philips Aydınlatma Genel Müdürü Ülkem Kırımlı'nın, Cnbc-E'de Finans Cafe Programında Aydınlatma Ve Tasarruf Konusundaki Açıklamaları Geleceğe Işık Tutuyor.

Dünyaca ünlü ev elektroniği markası Philips büyümeye devam ederken, global gelişmeler ile sadece tasarruf tedbirlerine değil, yenilikçi teknolojilere yatırım yapmaya da devam ediyor. 2.Çeyrek'de açıklanan 500 milyon Euro'luk tasarruf planı ile birlikte Philips; 1,5 milyar Euro'luk Ar-Ge katkısını sürdürüyor.

Toplam enerji tüketiminin % 20'sini oluşturan aydınlatma sektöründe, kullanılan eski teknolojiler yeni tasarruflu ampuller ile değiştirildiği takdirde ayda yaklaşık 20 liradan, yılda 240 lira'lık elektrik faturası tasarrufu yapılabiliyor. Bu çerçevede çalışmalarına hız veren Philips; bu yıl itibariyle, ürün gamının %70'ini yeşil ve çevreci ürünlerden oluşturarak tasarrufsuz ampul satışını durduruyor.

Kırımlı: "Boğaz Köprüsü Philips ile Tasarruf Yapıyor"

Bu kapsamda CNBC- E' deki Finans Cafe programında açıklamalarda bulunan Philips Aydınlatma Genel Müdürü Ülkem Kırımlı. "Bu anlamda tasarruflu ürünlere ciddi bir talep söz konusudur ve devam etmektedir. Piyasa da bu süreci takip etmeye başlamıştır. Özellikle LED teknolojisi şu anda aydınlatmada hızla ilerliyor. Ayrıca ışığın rengini, tonunu isteğe bağlı değiştirebilen kontrol üniteleri de büyük etki uyandırmaktadır." Şeklinde konuştu.

Aydınlatma da bir dijital devrim yaşandığını ve aydınlatmanın insanın ruh halini de etkilediğini belirten Kırımlı; daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için de konuya büyük ilgi gösterildiğini sözlerine ekledi.

"Philips'in, kimlikleri aydınlatma üzerine çok özel bir stratejisi var. Dünya'daki önemli simgeler Eyfel Kulesi'nden Brandenburg Kapısı'na, Sydney Operası'na kadar Philips'in aydınlatmasıyla gerçekleşiyor. Trend olarak büyük şehirler ve şehirlerin nüfusunun artmasıyla beraber Türkiye'de birçok şehir kendilerine kimlik oluşturmaya başladı. İstanbul'da Kuleli Askeri Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Boğaziçi Köprüsü'de Philips'in üstün LED teknolojisiyle aydınlatılan önemli ikonlardandır. Özellikle Boğaziçi Köprüsü'ndeki tasarrufun %80'i bulması oldukça dikkat çekmektedir."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title