Haberler

Peres: "Önce Hamas İsrail'i Tanımalı"

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas'ın İsrail'i Tanımadığı ve Kaçırılan Asker Serbest Bırakılmadığı Sürece, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Görüşmeyeceğini Açıkladı.

İsrail Başbakan Yardımcısı Şimon Peres, Hamas'ın İsrail'i tanımadığı ve kaçırılan asker serbest bırakılmadığı sürece, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeyeceğini açıkladı.

BM Genel Kurulu nedeniyle bulunduğu New York'ta, bugün Mahmud Abbas ile biraraya gelen Şimon Peres, Abbas'ın ''barış lideri'' ve güvenilir bir kişi olduğunu söyledi. Peres, Hamas'ın ise İsrail'e roket saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi.

Olmert ile Abbas arasındaki görüşmenin ne zaman olacağı sorusu üzerine Peres, görüşmenin Abbas'ın bir koşulu başarmasına bağlı olduğunu, bu koşulun da Hamas'ın İsrail'i tanıması ve kaçarılan askerin bırakılması olduğunu söyledi.

Abbas ise, Peres ile görüşmesinin ardından gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title