Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karabat: Emeklilere zam yapacak paramız yok diyorlar

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere seyyanen zam yapılmayacağına ilişkin açıklamayla ilgili “Başkanlık sistemi ile Türkiye’yi uçuracaklarını söylediler, şimdi ‘emekliye zam yapacak paramız yok’ diyorlar. 16 milyon emekliye 7 bin TL bile zam yapamayacaklarını söylüyorlar. Rant ekonomisine devam edeceklerini ilan ettiler. SGK’ya bütçeden genellikle yüzde 15-20 civarında kaynak ayrılırdı. Bu oran 2024’te yüzde 10 seviyesine kadar indirildi. Sosyal güvenliğe ayrılan kaynak kısıldı, başka yerlere aktarıldı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere seyyanen zam yapılmayacağına ilişkin açıklamayla ilgili "Başkanlık sistemi ile Türkiye'yi uçuracaklarını söylediler, şimdi 'emekliye zam yapacak paramız yok' diyorlar. 16 milyon emekliye 7 bin TL bile zam yapamayacaklarını söylüyorlar. Rant ekonomisine devam edeceklerini ilan ettiler. SGK'ya bütçeden genellikle yüzde 15-20 civarında kaynak ayrılırdı. Bu oran 2024'te yüzde 10 seviyesine kadar indirildi. Sosyal güvenliğe ayrılan kaynak kısıldı, başka yerlere aktarıldı" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya mitinginde emeklilerin seyyanen zam talebine olumsuz yanıt vermişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuyla ilgili X hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Başkanlık sistemi ile Türkiye'yi uçuracaklarını söylediler, şimdi emekliye zam yapacak paramız yok diyorlar. 16 milyon emekliye 7 bin TL bile zam yapamayacaklarını söylüyorlar. Rant ekonomisine devam edeceklerini ilan ettiler. SGK'ya bütçeden genellikle yüzde 15-20 civarında kaynak ayrılırdı. Bu oran 2024'te yüzde 10 seviyesine kadar indirildi. Sosyal güvenliğe ayrılan kaynak kısıldı, başka yerlere aktarıldı.

"AKP'NİN ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTA TAM OLARAK BUDUR"

Bütçe adil kullanılmıyor. Erdoğan vatandaşlara 'daha çok çalışın' diyerek aslında 'daha fazla vergi ve SGK primi ödeyin' demek istiyor. Kamunun israfı bitirmesine yönelik ise bir adım atılmıyor. Çift maaşlılar, yandaşlara ihaleler, lüks arabalar, kiralık plazalar ve hakkı yenen on milyonlar... AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta tam olarak budur. Bir emekliye düşen sigortalı çalışan sayısı 1,7 seviyesinde. Gelişmiş ülkelerde bunun en az 2 katını görüyoruz. Yani 3-4 çalışan başına 1 emekli olmalı.

Türkiye'de tablonun bu kadar kötü olmasının sebepleri; Kayıtdışılık, asgari ücretin genel maaş olması, yeni istihdam alanlarının yaratılamaması. Erdoğan ve ekibi bu tablonun sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor, eski hükümetleri suçluyorlar. Sanki kendileri 22 yıldır ülkeyi yönetmiyorlarmış gibi davranıyorlar. Bundan sonra olacakları söyleyeyim: Başkalarına suç attıkları için sorumluluk duyguları yok ve emeklilere daha perişan bir hayat sunacaklar. Dünyaya kafa tutuyoruz deyip, insanları tanzim kuyruklarına mahkum edecekler."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Özgür Karabat Türkiye Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title