Haberler

Oyundan elde ettikleri gelirle engellileri sevindirdiler -

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu Tiyatro Kulübünce sahnelenen "Masal Diyarı" adlı tiyatro oyunundan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler, engelli vatandaşlara teslim edildi.

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu Tiyatro Kulübünce sahnelenen "Masal Diyarı" adlı tiyatro oyunundan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler, engelli vatandaşlara teslim edildi.

Kırklareli Engelliler Yaşam Derneği Başkanı Behice Köseoğlu, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen teslim töreninde yaptığı konuşmada, üniversite öğrencilerinin bu davranışının örnek olması gerektiğini söyledi.

Engellilere her zaman destek verilmesi gerektiğini belirten Köseoğlu, üniversite öğrencilerinin "veren el ile alan el" arasında köprü olduklarını vurguladı.

Tiyatro oyunundan elde edilen gelirle 3 akülü sandalye alındığını ifade eden Köseoğlu, şöyle konuştu:

"Tüm engellilerimizin ekonomik, sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarını koruyoruz. Dernek olarak 2 yılda 6'sı akülü olmak üzere 45 tekerlekli sandalyeyi engellilerimize verdik. Biz tüm bu tekerlekli sandalyeleri dernek bütçemizden sağlamadık. Öğrencilerimizle işbirliği içerisinde düzenlediğimiz tiyatrodan elde edilen gelirle 3 akülü sandalye alındı. Öğrencilerimiz önceki çalışmalarıyla birlikte 25 tekerlekli sandalye alarak engellilerimize ulaştırdı."

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ise engelliler ile ortak duyguları paylaşabilmek, bunları güçlendirebilmek, başka insanların hal ve durumlarını anlayabilmenin çok önemli olduğunu vurguladı.

Aykaç, öğrencilerini duyarlılıklarından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, tekerlekli sandalyeleri sahiplerine teslim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title