Haberler

Osmaniye'de Binlerce Kişi 'Demokrasi' Nöbetinde

OSMANİYE'de, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce vatandaş katıldı.

OSMANİYE'de, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma etkinliklerine binlerce vatandaş katıldı.

Saat 20.00'da Musa Şahin Bulvarı Eski Valilik önünde toplanan ve Vali Ömer Faruk Coşkun, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı ve 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Topçu Albay Ahmet Serdar Gül ile diğer protokol üyelerinin de eşlik ettiği kalabalık, Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde, Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Ya Allah bismillah Allahu Ekber' diye haykırdı.

Türk bayraklarıyla donatılan alana gelen binlerce kişi, polis kontrol noktalarından üst aramaları yapıldıktan sonra alana alındı. Anma programına, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na düzenlenen saldırıda şehit olan Özel Harekat Polis Memuru Mehmet Karacatilki'nin babası Hamza, annesi Nuriye ve eşi Halime Karacatilki de katıldı.

İstiklal Marşı ve İmam Hatip Mahmut Durmuş'un okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan programda meydanı dolduran binlerce vatandaş ellerindeki Türk bayraklarıyla birlikte Mehter Takımı'na eşlik ettiler. Daha sonra ise Cumhurbaşkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına hazırlanan belgesel, kurulan dev ekrandan izlendi. İrmik helvası ve su ikram edilen vatandaşlar, sabaha kadar Demokrasi Nöbeti tutacak.

- Osmaniye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Caddesi Ahmet Serdar Kadir Kara Osmaniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29-30 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title