Haberler

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri

Bursa'nın fethinin 693'üncü yıl dönümü nedeniyle bu yıl 15'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında "Fetih Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Bursa'nın fethinin 693'üncü yıl dönümü nedeniyle bu yıl 15'incisi düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında "Fetih Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Tophane Meydanı'nda düzenlenen şenliğin resmi açılış töreni, Bursa Mehter Takımı'nın gösterisiyle başladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, burada yaptığı konuşmada, Bursa gibi tarihi olan, atalarından miras kalmış şehre sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

Bursa'nın fethiyle ilgili düzenlenen etkinliklerin uluslararası boyutta kutlanması gerektiğini ifade eden Özen, "Bursa'nın fethinin bütün dünyaya duyurulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Bizler nereye gittiysek barış götürmüş, huzur götürmüş bir ecdadın torunlarıyız ve bununla onur duyuyoruz." dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Fetih Yürüyüşü'nün güçlü Türkiye için atılan emin adımlar olduğunu ifade ederek, şunları belirtti:

"Bizim ecdadımız girdiği toprakları işgal etmez, fethederdi. İşgal ganimet içindi, bir yere hakim olmak içindi. Ancak bizim atalarımız hakim olmak için değil, adalet için, İslam'ı üstün kılmak için, insanları özgürleştirmek için fetihler yaptı. Bursa, bu kutlu yolculuğun en güzel örneğidir. Barışla, sabırla, kardeşlikle, can yakmadan ata toprağı olan Bursa'nın köklü tarihine, kültür tarihine sahip çıkmak hepimizin görevi."

Osmangazi Kaymakamı Zafer Orhan ise Osmanlı Devleti'nin daha iyi anlaşılmasıyla mirasının daha iyi yaşatabileceğini bildirdi.

Konuşmalarına ardından halk oyunları dernekleri, spor kulüpleri, hemşehri dernekleri, üretici birlikleri ve binlerce vatandaşın katıldığı Fetih Yürüyüşü'ne geçildi.

Saltanat Kapı'da başlayan ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş belediye başkanları ile "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları Nurettin Sönmez, Emre Üçtepe, Ayberk Pekcan, Ali Buhara Mete ve Oğuzhan Yarımay'ın katıldığı yürüyüş, renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe katılanlar oyunculara ilgi gösterdi. Bazı vatandaşlar oyuncularla fotoğraf çektirebilmek için güvenlik koridorunu aşmaya çalıştı.

Atatürk Caddesi'nin ardından İnönü Caddesi'nde devam eden yürüyüş, Kamberler Parkı'nda sona erdi.

Fetih Şenlikleri kapsamında yarın, Ulu Cami'de Osmangazi ve şehitler için dua okunacak. Daha sonra temsili kız alma merasimi ve köy düğününü gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Gazi Osmangazi Tophane Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title