Haberler

Ordu'da 3 Bin 100 Göçmen Var

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, insan hakları gibi evrensel değerlerin ön planda olduğu günümüz modern dünyasında bile göçlerin önüne geçilemediğini belirtti.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, insan hakları gibi evrensel değerlerin ön planda olduğu günümüz modern dünyasında bile göçlerin önüne geçilemediğini belirtti. Vali Balkanlıoğlu, Ordu'da il genelinde 2 bin 600'ü Iraklı, 300'ü Suriyeli, 200'ü İran, Afgan ve diğer ülkelerden olmak üzere toplam 3 bin 100 göçmen bulunduğunu açıkladı.

Birleşmiş Milletler(BM) tarafından resmi olarak 2000 yılında "Uluslararası Göçmenler Günü" olarak kabul edilen ve her yıl 18 Aralık'ta kutlanan "Uluslararası Göçmenler Günü" münasebetiyle, Ordu'da yaşayan göçmenlerden oluşan bir heyet Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti. Ordu İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş ile birlikte Ordu'da yaşayan Iraklı, Suriyeli, Afganistanlı ve Yemenli göçmenleri makamında kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, 18 Aralık Göçmenler Günü'nün Türkiye'de ve dünya çapında yerinden edilmiş insanların yaşamları ve sorunları konusunda bir farkındalık oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

İnsan hakları gibi evrensel değerlerin ön planda olduğu günümüz dünyasında göçlerin önüne geçilemediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "İnsanlar doğup büyüdükleri, yüzyıllardır yaşadıkları memleketlerini niye terk ederler? Niye her şeylerini bırakıp icabında ceketini bile almadan kaçmak zorunda kalırlar? Bu çok sorgulanması gereken bir konu. Tarih boyunca genelde insanlar bir yere yerleşir, mesken tutar, orayı imar ve ihya ederler. Başka birileri de gelip oraları zapt etmek, ellerinden almak, oralara yerleşmek isterler. Modern dünyamızda artık hukuk normlarının, insan hakları gibi evrensel değerlerin ön planda olduğu günümüz modern dünyasında bile ne yazık ki, bu durum geçerliliğini devam ettiriyor. Eylemler ve söylemler tamamen birbirinde farklı" dedi.

"Ekmeğimizi sizinle paylaştığımız için mutluyuz"

İnsanların memleketlerinde mutlu, refah içerisinde, huzurlu yaşamaya hakları olduğu halde iç savaş ve karışıklıkların insanları memleketlerinden terk etmelerine yol açtığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, "Yaşanan mağduriyetler bizleri de çok etkiliyor. Biz elimizdeki ekmeği, evimizi sizlerle paylaştığımız için mutluyuz. Sonuçta dili, dini, ırkı ne olursa olsun biz insanlığa sahip çıkmak zorundayız. Her şeyimizi paylaşmaya hazırız ve paylaşıyoruz da. Sizler buraya geldiniz. Misafirimizsiniz. Göç İdaresi Müdürlüğümüz her türlü sıkıntınızda çözüm bulmaya çalışıyor" şeklinde konuştu ve Göçmenler Günü'nü kutladı.

Ordu'da en çok Iraklı var

Ziyarette, Irak, Suriye, Afganistan ve Yemen'li göçmen misafirlerle bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu, daha sonra İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Taş'tan Ordu'da yaşayan göçmenler hakkında bilgi aldı. Ordu genelinde 2 bin 600'ü Iraklı, 300'ü Suriyeli, 200'ü İran, Afgan ve diğer ülkelerden olmak üzere toplam 3 bin 100 göçmen bulunduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, "Suriyeli göçmenler geçici koruma kapsamında, diğer göçmenler ise Birleşmiş Milletler Koruma kapsamında ilimizde misafir edilmektedir" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Mustafa Taş İran Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title